Türkiye'nin Doğal-Egzotik Ağaç ve Çalıları E-Kitabı yayınlandı.

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ünal Akkemik’in editörlüğünde, üniversitemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Barbaros Yaman ve yüksekokulumuz Öğretim Görevlisi Dr. Bilge Tunçkol ile farklı üniveristelerden bir çok bilim insanının katkı sunduğu "Türkiye'nin Doğal-Egzotik Ağaç ve Çalıları" isimli kitabın güncel versiyonu Orman ve Su İşleri Baknalığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından yeni ISBN numarası ile tek cilt elektronik kitap olarak yayınlanmıştır.

Türkiye’nin ağaç ve çalılarını konu alan bu kitabın hazırlanmasındaki amaç; başta orman mühendisleri olmak üzere, peyzaj mimarları, doğaya ilgi duyan toplumun tüm kesimleri, orman fakültelerinin orman ve orman endüstri mühendisliği bölümleri ile peyzaj mimarlığı bölümü, ziraat mühendisliği, fen fakültelerinin biyoloji bölümlerinde okuyan öğrencilerle ve botanik alanında çalışan akademisyenlere temel bir kaynak hazırlamaktır. İlk baskısı kısa zamanda tükendikten sonra ortaya çıkan yoğun talep üzerine ikinci baskısı, kullanım kolaylığı da dikkate alınarak ve güncellenerek tek cilt halinde hazırlanmıştır.

Kitabın pdf formatındaki versiyonu aşağıdaki linkten elde edilebilir.