Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Öğrencilerimizden Kamu Kurumlarına Teknik Gezi

Yüksekokulumuz Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı 2. sınıf öğrencilerimiz tarafından Ulus İlçesinde yer alan kamu kurum ve kuruluşları ile tüzel kişiliğe sahip kuruluşlara teknik gezi düzenlendi. Öğr. Gör. Erdal Güler tarafından BYA 206 Kamu-Özel Kesim ve Yapısı dersi kapsamında düzenlenen gezi ile öğrenciler; teorik olarak öğrenmiş oldukları bilgilerin farklı örgüt yapılarında nasıl uygulandığını gözlemleme imkanı buldular.
Gezi kapsamında Ulus Kaymakamlığı, Ulus Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ulus ve Köylerine Hizmet Vakfını ziyaret eden öğrenciler; örgütlerin organizasyon şemaları, yaptıkları faaliyetler, iş süreçleri, planlama, örgütleme, denetim fonksiyonları ile toplantı organizasyonu, protokol kuralları, örgütsel motivasyon, iş tatmini gibi konularda öğrenciler yetkililerden bilgiler alarak, sordukları sorulara cevaplar buldular.