image/svg+xml
image/svg+xml

Roman karakterleri "Moda Sergisine" dönüştü.

Yüksekokulumuz öğrencilerinin okudukları romanlarda tarif edilen karakterleri çizerek hazırladıkları moda resim sergisi yoğun ilgi gördü.

 Ulus Meslek Yüksekokulumuz (MYO) tarafından “Sözcükten Çizgiye Moda Resim Sergisi” gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Ağdacı Kampüsü fuaye alanında gerçekleştirilen sergide, Giyim Üretim Teknolojisi Programı öğrencileri tarafından hazırlanan 47 moda resmi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Öğrencilerin okudukları 40 farklı romanda yer alan karakterlerden ilham alarak çizdikleri tasarımlar, katılımcılardan tam not aldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun gerçekleştirilen serginin verdiği mesajlar açısından önemli olduğuna değinerek, kitap okumanın insanın zihnini geliştirdiğini ve ruhunu beslediğini söyledi.

Ulus MYO öğrencilerini çalışmalarından dolayı tebrik eden Rektör Uzun, “40 kitap okuyarak, anlatılan karakterlerden 47 tekstil tasarımı çıkarmak uzun süren bir emek ve hayal gücü ister. Bunu başaran ve farklı bir serginin açılmasına katkı sağlayan Öğretim Görevlisi Halide Akkuş, Öğretim Görevlisi Dr. Kadri Akçalı ve tüm öğrencilerimizi kutluyorum.” diye konuştu.

Sergiyi “54. Kütüphane Haftası” dolayısıyla gerçekleştirdiklerini belirten Ulus MYO Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Kadri Akçalı, “Bugünkü sergimizde, sadece mesleki teknik bilginin değil aynı zamanda öğrenci yetkinliklerinin de geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledik. Öğrencilerimiz romanlar üzerinde gerçekleştirdikleri moda resmi çalışmaları ile okudukları eserlerde duygu ve tasvirlerini giysi tasarımı olarak başarılı şekilde yansıttılar. Ülkemizde üniversite seviyesinde bir ilk niteliği taşıyan sergimizin de kütüphane haftasına denk gelmesinin gençlerin okuma alışkanlıklarına dikkat çekme noktasında sevindiricidir.” dedi.

  • Ulus Şehit Erkan Yalçın Anadolu Lisesi Öğrencileri Meslek Yüksekokulumuzu Ziyaret Etti.

  • Ulus Meslek Yüksekokulu TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Proje Başvurularında Tam Not Aldı!

  • Meslek Yüksekokulumuz 2024 yılı Akademik Kurul Toplantısı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'un başkanlığında gerçekleştirildi.

  • Birimimiz ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle "Ulusal Staj Programı Bilgilendirme Toplantısı" Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda 2023 Yılı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda ‘KPSS ve Kamuda Kariyer’ Konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Düzenlendi.

  • Birimimizde İhtisaslaşma Alanına Yönelik Eğitim Düzenlendi.

  • Ulus Meslek Yüksekokulumuzda Görev Değişimleri Gerçekleştirildi.

  • TÜBİTAK 2209-A Programı kapsamında 2022/2 ve 2023/1 döneminde projeleri kabul edilen öğrenci ve danışman hocalarına başarı ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

  • Birimimizde Akademik Teşvik Başvuruları Eğitimi Düzenlendi.