Ulus Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Ormancılık Haftası Kapsamında Doğa Yürüyüşü Düzenledi

Ulus Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü tarafından tüm Yüksekokul öğrencilerine yönelik Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında Ulus İlçesi Küre Dağları Milli Parkının tampon bölgesinde bulunan Ulukaya Şelalesi ve Drahna Vadisini kapsayan yaklaşık 5 km'lik bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Yüksekokulda eğitim gören tüm bölüm öğrencileri ve akademik personel katıldı. Yürüyüş güzergahı üzerinde yer alan floristik çeşitlilik ve milli parkın tarihi hakkında öğrencilere bilgiler veren Ulus Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Ormancılık Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Bilge Tunçkol, " Yürüyüş güzergahımız üzerinde bulunan farklı ağaç türleri ve milli park alanının Yüksekokulumuza olan yakınlığı öğrencilerimizin teorik eğitimi yanında uygulama ve arazi çalışmaları yapmaları açısından son derece önem arz etmektedir. Bölüm olarak planladığımız arazi gezilerine sağladığı destek nedeniyle Üniversitemiz Yönetimi ve Yüksekokulumuz Yönetimine teşekkür ederiz." dedi.

Ulus Belediyesi tarafından öğrencilere sunulan yemek ikramı sırasında, öğrencilerin ormancılık haftasını kutlayan Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, "Ulus ilçemize renk katan ve bizim için önemli bir değer olan Yüksekokulumuz sevgili öğrencilerinin Ormancılık Haftasını kutlar, İlçemizde geçirecekleri sürede ihtiyaç duyulduğu her alanda Belediyemiz olarak her türlü desteği sağlayacağız." dedi.