image/svg+xml
image/svg+xml

Yüksekokulumuz Mesleki Söyleşiler Etkinlikleri Devam Ediyor

Ulus Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen ve alanında uzman kişiler ile öğrencilerin buluşturulduğu "Mesleki Söyleşiler" etkinliklerinin ikincisi Küre Dağları Milli Park Müdürü Ali Bozkurt ve Milli Park Mühendisi Hasan Yaşayacak'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Yüksekokulumuz bünyesinde gerçekleştirilen "Mesleki Söyleşiler" etkinliklerinin ikincisi Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında "Doğal Mirasımız Korunun Alanlar: Küre Dağları Milli Parkı" konu başlığı ile gerçekleştirildi. Küre Dağları Milli Park Müdürü Ali Bozkurt ve Milli Park Mühendisi Hasan Yaşayacak'ın katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik açılışında söz alan  Ulus Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kadri Akçalı, " Öğrencilerimiz ile alanında uzman kişilerin buluşturulması hedefi ile planladığımız Mesleki Söyleşiler etkinliklerimizden birini daha gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemiz öğrencilerinin mesleki ve teknik gelişimlerine yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz benzer etkinliklerde olduğu gibi, öğrencilerimizin alanında uzman kişiler ile buluşması ve deneyimleri hakkında birinci ağızdan bilgi almaları bizim gelecek odaklı vizyonumuzun en büyük parçalarından biridir. Bu vesile ile bizlere vakit ayırıp öğrencilerimizin sorularını cevaplayan katılımcılarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Etkinlik kapsamında Küre Dağları Milli Parkı hakkında bilgiler veren Sayın Bozkurt," Bizleri alanımızda eğitim gören geleceğin meslektaşları ile buluşturan bu etkinlikte yer almaktan büyük onur duyuyoruz. Bu tür etkinlikler ile hem doğal miraslarımız olan milli parklarımızın tanıtımına katkı sağlamakta, hemde gelecekteki mesai arkadaşlarımız ile tanışma imkanı buluyoruz." diyerek, Küre Dağları Milli Parkı hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Ayrıca öğrencilere milli parklar kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bir sunum yapan Bozkurt, öğrenciler tarafından kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

"Biyolojik çeşitlilğin korunması ve devamının sağlanması konusu bizim en hassas noktamızdır."
Sayın Yaşayacak biyolojik çeşitlilik üzerine yaptığı sunumunda, Küre Dağları Milli Parkının flora ve fauna bakımından zengin bir gen çeşitliliğine sahip olduğunu, milli parkın bir çok memeli, kuş, böcek  ve mantar ile bitki türüne ev sahipliği yaptığını belirtti. Özellikle mağaralar ve kanyonlar açısından zengin olan milli park alanının biyolojik çeşitliliğinin korunmasının ve devamlılığının sağlanmasının son derece öenmli olduğunu belirtti.

Söyleşi öğrencilerin sorularının cevaplanması sonrası, katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu.