image/svg+xml
image/svg+xml

Yüksekokulumuz Öğrencileri Bir Toplumsal Sorumluluk Projesine Daha İmza Attı

Yüksekokulumuz Öğrencileri tarafından gerçekleştirilen "Bahaneler Sığınmıyoruz Okuyoruz" etkinliği sona erdi.

Yüksekokulumuz Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Öğretim Elemanları ve Öğrencileri tarafından 14.03.2019 tarihinde " Bahanelere Sığınmıyoruz Okuyoruz" sloganı ile duyurusu yapılan kitap okuma etkinlikleri dizisi sona erdi. Her haftanın perşembe günü saat 13.30 - 14.45 saatleri arasında Ulus İlçesinin farklı yerlerinde gerçekleştirilen etkinlik ile katılımcıların kelime dağarcıklarının arttırılarak sözlü ve yazılı iletişim becerilerinin geliştirilmesi, fiziksel kaynaklardan hızlı okuma alışkanlığının kazandırılması ve farklı görüş açıları ile düşünme becerileri kazandırılarak empati yeteneğinin kazandırılması amaçlandı.

"Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini sürdürmeleri ve buna katkıda bulunmak bizim için en önemli unsurların başında gelmekte."

Etkinliğin son günü konuşan Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ayşenur Açıkel; "Bölümümüz Öğretim elemanları olarak öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmek ve sürekli okuma yaparak sahip oldukları kelime dağarcığını arttırmak mesleki açıdan çok önemli. Bölüm olarak tüm öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini sürdürmeleri ve buna katkıda bulunmak bizim için en önemli unsurların başında gelmekte. Bu konuda bize her türlü desteği veren başta Sayın Rektörmüz olmak üzere, Yüksekokulumuz Müdürü'ne, Ulus İlçe Kültür Sanat ve Halk Kütüphanesi Müdürü'ne ve tüm değerli katılımcılara teşekkür ediyorum." dedi.

Etkinliğin son günü düzenlenen okuma toplantısında söz alan Yüksekokulumuz Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kadri Akçalı; "Basılı yada Elektronik ortamda olsun kitap insan hayatının önemli bir bileşeni, bilgiye açılan yolların en önde olanıdır. Bu konudaki hassasiyetlerini toplumsal alanlarda da gösteren Yüksekokulumuz tüm Öğrenci ve Öğretim Elamanlarımıza teşekkür ediyor, Öğrenci Odaklı Bir Üniversite olmak hedefi ile gerçekleştirilen bu etkinliklere desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen Rektörümüz ve Yönetimimize saygılarımı sunuyorum." dedi.