image/svg+xml
image/svg+xml

Yüksekokulumuzda Mesleki Söyleşiler I etkinliği gerçekleştirildi

Ulus Meslek Yüksekokulu bünyesinde başlatılan "Mesleki Söyleşiler" etkinliklerinin ilki Ulus Orman İşletme Müdürü Mustafa Dağdeviren, Ulus Orman İşletme Şefi Selin Çevik ve Orman Muhafaza Memuru Oya Doğan'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Yüksekokulumuz bünyesinde başlatılan "Mesleki Söyleşiler" etkinliklerinin ilki "Orman Kadastrosu ve Ormancılıkta Güncel Konular" konu başlığı ile gerçekleştirildi. Ulus Orman İşletme Müdürü Mustafa Dağdeviren, Ulus Orman İşletme Şefi Selin Çevik ve Orman Muhafaza Memuru Oya Doğan'ın konuşmacı olarak katıldıkları etkinliğin açılışında söz alan Ulus Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kadri Akçalı, "Teorik ve Uygulamalı eğitimin verildiği Yüksekokulumuz bünyesinde öğrencilerimizi gelecekte adım atacakları mesleki alanlarda uzman kişiler ile buluşturduğumuz Mesleki Söyleşiler etkinliklerimizin ilkini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekleştirmeyi planladığımız Mesleki Söyleşiler etkinlikleri ile öğrencilerimizin meslekleri hakkında güncel uygulamalar ve tecrübelerden faydalanmaları en önemli önceliğimizdir, bu bağlamda yoğun mesailerinde bizleri kırmayarak okulumuza gelerek öğrencilerimizin sorularını cevaplayan ve tecrübeleri ile öğrencilerimize katkı sunan tüm konuşmacılarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Etkinlik kapsamında orman kadastrosu ve ormancılık mesleği hakkında bilgiler veren Sayın Dağdeviren, "Ülkemiz ve bölgemiz için en önemli meslek dallarından biri olan ormancılık mesleğinin geleceğinin alanında uzman ve donanımlı meslek elemanlarının yetişmesi ile garanti altına alındığını düşünmekteyim. Üniversite bünyesinde alınan teorik ve uygulamalı eğitimler ormancılık açısından saha çalışmalarında büyük önem taşımaktadır, ayrıca eğitimlere paralel olarak bu tip söyleşiler ile gelecekteki meslektaşlarımız ile iletişimimizin arttırılması bizim için büyük mutluluk vericidir." diyerek, ormancılık mesleğini yapacak öğrencilerin kendilerini sadece mesleki değil aynı zamanda kültürel ve sosyal alandada geliştirerek, özgüveni yüksek bireyler olmasının önemini vurguladı.

"Günümüz teknolojilerinin etkin olarak kullanımı çok önemlidir."
Sayın Çevik ise konuşmalarında, "Özellikle orman varlıklarının yoğun olduğu bölgemizde ormancılık görevini yürüten bizler yerel halk arasında büyük bir saygınlığa sahibiz. Bu saygınlığımızı geçmişten gelen kurum kültürümüz ve insani ilişkilerimize boçlu olduğumuzu düşünmekteyim. Görevimiz gereği bulunduğumuz tüm ortamlarda gerek davranışlarımız gerekse uygulamalarımızda hassasiyetlerimizi korumamız bu nedenle çok önemli." dedi. Ayrıca teknolojilerin etkin kullanımı açısından en eski kurumlardan biri olan Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan görevlilerin ve gelecekte çalışacak mezunların günümüz teknolojilerini mesleki anlamda etkin olarak kullanabilmesinin önemini vurguladı. Yüksekokul bünyesinde öğrencilere verilen NetCad ve ARGIS eğitimlerinin de bu nedenle büyük önem taşıdığını belirtti.

Orman Muhafaza Memuru Sayın Doğan özellikle meslek sevgisinin önemine vurgu yaparken, bayan olmanın bu mesleği gerçekleştirmekte bir engel olmadığını belirtti. Söyleşi öğrencilerin orman kadastrosu ve mesleki konularda soruları ile devam etti.

Söyleşi konuşmacılara teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından son buldu.