image/svg+xml
image/svg+xml

Yüksekokulumuzda Protokol Yönetimi Konusu Ele Alındı

Ulus Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen ve alanında uzman kişiler ile öğrencilerin buluştuğu "Mesleki Söyleşiler" etkinlikleri kapsamında Protokol Yönetimi konusu Üniversitemiz eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü,  Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Cihangir Kasapoğlu'nun konuşmacı olarak katılımı ile ele alındı.

Yüksekokulumuz bünyesinde gerçekleştirilen Mesleki Söyleşiler etkinliklerinin üçüncüsü "Protokol Yönetimi" konu başlığı ile gerçekleştirildi. Söyleşi açılışında söz alan Ulus Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ayşenur Açıkel, "Öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde, öğrencilerimize birinci ağızdan mesleki deneyimlerini aktarmak ve protokol yönetimi alanında mevcut sorularımızı cevaplamak adına burada bulunan Sayın Hocamıza teşekkür ediyorum." dedi.

Söyleşi ile öğrencilere protokol, misafir karşılama, uğurlama, selamlama vb. konularda bilgiler veren Kasapoğlu, "Protokol konusu yalnızca törenlerde sunum yapacak, konuşmacı olan veya konukları karşılayan, ağırlayan kişilerin bilmesi gereken bir şey değildir. Günlük yaşamımızda protokol kuralı olarak bahsettiğimiz görgü ve nezaket kuralları bulunmaktadır. Dolayısıyla gerçekleştirmiş olduğunuz bu etkinlik ile protokol kavramı üzerinden görgü ve nezaket kurallarının hayatımızdaki yeri ve öneminden bahsetmiş olacağım." diyerek, protokol yönetimi ve sosyal davranış kuralları sunumu ile bilgiler verdi.  
Konuşmalarının sonunda, öğrenciler tarafından kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Kasapoğlu etkinliğe davet edilmesinden ve gerçekleştirdiği konuşmada öğrencilerin ilgisinden dolayı memnun olduğunu dile getirdi.

Söyleşi öğrencilerin sorularının cevaplanması sonrası, katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu.