image/svg+xml
image/svg+xml

Meslek Yüksekokulumuz Mesleki Söyleşiler Etkinlikleri 2021 Yılında da Devam Ediyor

Ulus Meslek Yüksekokulumuz tarafından geleneksel hale getirilen ve alanında uzman iş insanları ve akademisyenlerin öğrenciler ile buluştuğu Mesleki Söyleşiler Etkinliklerinin beşincisi " Bartın İl Özel İdaresi CBS Koordinatörlüğü Çalışmaları" konu başlığı ile gerçekleştirildi.

Bartın İl Özel İdaresi CBS Koordinatörlüğü Biriminde görev yapan Orman Yüksek Mühendisleri Saffet Yıldız ve Talha Berk Arıkan'ın konuşmacı olarak yer aldığı etkinlik pandemi dolayısı ile online olarak gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Bartın İl Özel İdaresi CBS koordinatörlüğünce hazırlanan imar bilgi sistemi başta olmak üzere , ulaşım bilgi sistemi, tesis izleme bilgi sistemi ve daha bir çok uygulamanın tanıtımı, veri üretme ve saha çalışmaları, 3 boyutlu üretim sahaları ve örnekleri, tematik haritalar, ortofoto haritaların oluşturulması ve sistemin güncel tutulması konularında bilgiler sunan Yıldız ve Arıkan; " Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bu alanda geleceğe yönelik güncel teknolojileri kullanabilen, coğrafi bilgi sistemleri operatörlerine her geçen gün ihtiyacı artmaktadır. Bu süreçte bizlerin siz öğrencilerimiz ve gelecekteki meslektaşlarımıza tavsiyemiz CBS operatörlük ve uzmanlık sertifikalarına sahip olmanız" dediler. Ayrıca ilerleyen süreçlerde Yüksekokulumuz öğrencilerine yönelik işyeri uygulama eğitiminde mutlaka kurumlarınında öğrenci kabulünde bulunacağını ve Yüksekokulumuz tarafından uygulanan İşyeri Uygulama Eğitimi modelinin ne  kadar yerinde ve vizyoner bir uygulama olduğu konularında iyi dileklerini belirttiler.

Coğrafi Bilgi Sistemleri bir deneyimleme işi ve sürekli çalışma gerektirmekte.


Söyleşi kapsamında söz alan Üniversitemiz Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörü, Orman Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Ateşoğlu etkinliğin düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu belirterek; " CBS  bir deneyimleme ve sürekli çalışma gerektiren bir alan, özellikle son yıllarda açık kodlu yazılımların ve Python gibi yazılım dillerinin önemi giderek artmakta, bizim tüm öğrencilerimizden beklentimiz bu alanda çalışacak arkadaşlarımızdan Sn. Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun'un da sürekli belirttiği üzere çalışmaktan ve üretmekten vazgeçmiyerek "tribünde değil odağında ol" anlayışını kendilerine bir felsefe haline getirmeleridir." dedi.

Etkinlik sonunda söz alan Mimarlık ve Şehir Planlama Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Eren Gürsoy Özdemir; " Öğrencilerimizin Yüksekokulumuzda aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimleri bu etkinlikler ile desteklerken gelecekte görev alacakları kurumlar ve uzman personelleri ile buluşmalarını sağlıyoruz, bu sayede mesleki gelişimlerinin başında olan öğrencilerimizin birinci ağızdan tecrübeleri alma ve geleceğe daha motive bir şekilde hazırlanmaları sağlanmakta. Bize her daim bu motivasyonu veren başta sayın Rektörümüz olmak üzere Meslek Yüksekokulumuz Yönetimine ben bir kez daha teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Etkinlik katılımcılara teşekkürlerin sunulması ve öğrencilerden yöneltilen soruların cevaplanması ile son buldu.