image/svg+xml
image/svg+xml

Meslek Yüksekokulumuz tarafından düzenlenen Mesleki Söyleşiler Etkinlik Dizisi Tüm Hızı İle Devam Ediyor

Uzman meslek insanlarının öğrenci, akademik ve idari insan kaynağımız ile buluştuğu Mesleki Söyleşiler etkinliklerinin sekizincisi "Büro Yönetiminde Güncel Konular" başlığı ile gerçekleştirildi.

Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde gerçekleştirilen Mesleki Söyleşiler etkinlik dizisinin sekizincisi YönAst Eğitim ve Danışmanlık ve asitanla.com kurucusu olan Sn. Şeyda Hancıoğlunun konuşmacı olduğu "Büro Yönetiminde Güncel Konular" başlıklı etkinlik ile gerçekleştirildi. Etkinlik açılışında söz alan Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kadri Akçalı; "Uzun süredir devamlılığını sağladığımız Mesleki Söyleşiler etkinliklerimizin sekizincisinde Sn. Şeyda Hancıoğlu gibi bir uzman iş insanını ağırlamaktan büyük mutluluk duymaktayız. Sektörel olarak hem ülkemizde ilklere imza atması hemde yurt içi ve yurt dışı tecrübelerinden bahsedecek olması özellikle günümüzde zaman yönetimi ve iş planlaması gibi konularda sıkıntı çeken bireyler için çok önemli diye düşünmekteyim. Kendisi aynı zamanda Meslek Yüksekokulumuz Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümümüz danışma kurulu üyeliği de yapmakta. Bu vesile ile kendisine katılımcılar huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.

"Öğrencilerimizin mesleklerinde güncel durumlara hızlıca adapte olması bizler için çok önemli."

Meslek Yüksekokulumuz Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ayşenur Açıkel açılış konuşmalarında; "Bölümümüz öğrencilerinin yönetici asistanlığı mesleğinde karşılaşacağı durumlar ile ilgili birinci ağızdan tecrübeleri dinlemeleri ve güncel durumlara hızlı adaptasyonlarının sağlanması bizim açımızdan çok önemli. Şeyda Hanım da bu konuda her daim destekçimiz, gerek yüzyüze olsun gerek sosyal medya ve çevrim içi düzenlediği söyleşi ve eğitimler ile yönetici asistanlığı alanında istihdam edilen bireylere yaptıkları katkı bizleri mutlu etmekte. Teorik ve uygulamalı eğitimin bir arada devam ettiği, işyeri uygulama eğitimi ile sektör tecrübesinin mezuniyet öncesi en üst noktaya taşındığı Meslek Yüksekokulumuz çatısı altında değerli misafirimizi ağırladığımız için başta Rektörümüz ve Müdürümüz olmak üzere tüm Yönetimimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Biz sıradan bir büro personeli değil yöneticimiz ile iki kişilik bir ekibiz."

Konuşmalarına kısaca kendini tanıtarak başlayan Hancıoğlu sözlerine "Yönetici asistanlığı mesleği uzun süreli yanlış algılardan günümüzde büyük oranda sıyrılmış yönetim olgusunun yer aldığı tüm alanlarda başarıya ulaşmada önemli bir rol oynayan bir meslek dalıdır. Genel kanı yönetici asistanlarının sadece çalışmakta oldukları yöneticinin işlerini sürdürdüğü yönünde de olsa iyi bir yönetici günümüzde bizlerin sadece bir büro personeli değil aynı zamanda yöneticimiz ile iki kişilik bir ekip olarak çalıştığımızı iyi bilmektedir. Özellikle yöneticinin ve dolayısı ile işin gereklerini, koordinasyonunu sağlayan bizler her daim yöneticimizin bizlere tanıdığı yetkiler sayesinde insiyatif alma ve hızlı karar verme yetilerimizi de kullanmaktayız. Mesleğimiz bir çok meslekte olduğu gibi bu işe gönül veren ve seven insanların yapabileceği ve yoğun emek isteyen bir meslek. Düşünün ki karşınızdaki yöneticinin hem iş ile ilgili konularda ihtiyaçlarını hemde günlük, haftalık hatta aylık yaşam programını düzenlemekteyiz. Günümüz teknolojileri ile bu mesleği dijital mecralara da taşıyarak özellikle geleceğe adaptasyonunu sağlamak bizim en önemli ödevimiz." diyerek devam etti. Konuşmalarının devamında sözlü ve yazılı iletişim, dijital teknolojiler, not alma ve ajanda kullanımı, planlama, zaman yönetimi ve zaman tuzakları konularında örnekler vererek devam eden Hancıoğlu; " Mesleğimizde yüksek iletişim becerilerine sahip olmak, zor diye tabir ettiğimiz bireyler ile çalışma becerisi göstermek, üst düzey dinleme ve anlama yetisine sahip olmak bizler için önemli bir husus. Bu konuda yeni meslektaşlarımıza vermiş olduğunuz eğitim ve bu tarz destekleyici faaliyetleri sürdürmeniz nedeni ile Sizlere ve Üniversitenize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Söyleşi örnek olay analizleri, konuşmacıya sorulan soruların cevaplanması ve teşekkür belgelerinin takdimi ile son buldu.