Birimimiz ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle "Ulusal Staj Programı Bilgilendirme Toplantısı" Gerçekleştirildi.

Meslek Yüksekokulu öğrencileri için Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda gerçekleştirilen 2024 yılı Ulusal Staj Programına hakkında bilgilendirme amaçlı bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğin konuşmacıları arasında Üniversitemiz Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Kariyer Danışmanı ve Etkinlik Uzmanı Öğr. Gör. Pelin Su Altan ile Mezunlarla İletişim ve İşveren İlişkileri Sorumlusu Öğr. Gör. Ayça Gamze Akkaya Şahinbaş yer aldı.

Etkinlikte, öğrencilere Ulusal Staj Programı'na başvuru süreci hakkında detaylı bilgiler sunuldu. Başvuru işlemleriyle ilgili gereken adımlar, önemli tarihler ve başvuru prosedürleri katılımcılarla paylaşıldı. Ayrıca, staj programı ile ilgili genel beklentiler ve avantajlar da öğrencilere aktarıldı.

Öğr.Gör.Pelin Su Altan, etkinlik kapsamında öğrencilerin merak ettikleri konularda detaylı açıklamalar yaptı. Toplantı sonrasında, başvuru sürecinde herhangi bir problem yaşayan öğrencilere bire bir destek sağlandı ve sorunları çözüme kavuşturuldu.

Bu etkinlik, öğrencilerin kariyer planlaması ve iş deneyimi edinme sürecinde önemli bir adım olarak değerlendirildi. Öğrenciler, Ulusal Staj Programı hakkında daha fazla bilgi edinerek kariyerlerine yönelik daha bilinçli adımlar atmalarına olanak sağladılar.

• TÜBİTAK 2209-A Programı kapsamında 2022/2 ve 2023/1 döneminde projeleri kabul edilen öğrenci ve danışman hocalarına başarı ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

• Birimimizde Akademik Teşvik Başvuruları Eğitimi Düzenlendi.