Genel Bilgiler

22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulan Bartın Üniversitesi bünyesinde bulunan Yüksekokulumuz, 2011 yılında Bartın Meslek Yüksekokuluna bağlı olarak; Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri ve Ormancılık Bölümleri ile Bartın İli Ulus İlçesinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

2016 ve 2019 yıllarında sırasıyla Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü ile Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümleri açılarak mevcut bölüm sayısı 4'e ulaşmıştır.

04.05.2017 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumu Genel Kurul toplantısı sonrası Rektörlüğümüzün teklifi uygun bulunarak; 2547 sayılı Kanun'un 2880 Sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca mevcut bölümlerin bir meslek yüksekokulu çatısı altında toplanması ve Ulus Meslek Yüksekokulunun kurulması kararı alınmıştır.

Ulus Meslek Yüksekokulumuz;

Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü

Giyim Üretim Teknolojisi Programı

Ormancılık Bölümü

Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı

Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı

Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü

Tapu ve Kadastro Programı

ile Eğitim-Öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.