image/svg+xml
image/svg+xml

“Etkili Sunuş Teknikleri” Konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Gerçekleştirildi.


“Etkili Sunuş Teknikleri” Konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Gerçekleştirildi.

Meslek Yüksekokulumuz tarafından düzenlenen Mesleki Söyleşiler XVII kapsamında Meslek Yüksekokulumuz Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümünde görev yapan Öğr. Gör. Ayşenur AÇIKEL tarafından “Etkili Sunuş Teknikleri” konulu söyleşi gerçekleştirildi.
 
Söyleşide açılış konuşmasında söz alan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman GÜNER “Hepimiz farklı alanlarda sunumlar gerçekleştiriyoruz. Dinleyicide olumlu etkiler bırakmak ve hafızalarında kalıcı izler oluşturmak için etkili bir sunu ve konuşma gerçekleştirilmelidir. Bir sunuyu hazırlamak kadar dinleyici karşısında iletişimimiz güçlü şekilde bunu sunabilmek de ayrı bir beceri gerektirmektedir. Hocamızın bizlere bu konuda faydalı bilgiler vereceğini düşünüyor kendisine şimdiden teşekkür ediyorum.”  ifadelerini kullandı.
 
Etkinliğe hazırlamış olduğu sunum ile katılan Öğr. Gör. Ayşenur AÇIKEL “Her sunu konuşmacıdan izler taşımalıdır. Kullanılan metnin yazı tipi, görseller, tasarım ve yerleşim düzeni konuşmacıya ait özellikler içerir. Sunumu tasarlarken konuşmaya nasıl yansıtacağımızın planını da iyi yapmamız gerekir.” cümleleriyle etkili bir sunum için ilk önce dikkat edilmesi gereken noktaları belirtti. Söyleşinin devamında sunu hazırlama tekniklerini ince detaylarıyla açıkladı. “Sununun hazırlanmasının ardından konuşma korkusunu yenmek için kendimize zaman vermeli ve dinleyici karşısına öyle çıkmalıyız. Bunun için eğer bir konferans salonunda veya daha önce gitmediğimiz bir kurumda konuşma yapacaksak sunum saatinden daha erken bir saatte orada bulunarak salona, kürsüye veya sahneye, kullanacağımız teknolojik cihazlara alışkanlık kazanmalıyız.” açıklamalarında bulunan AÇIKEL konuşma korkusunu yenmek, dinleyiciyi tanımak ve beden dilini etkili kullanmak konularında da bilgilendirmeler yaptı.

Söyleşi soru cevapların ardından konuşmacıya Teşekkür Belgesinin takdim edilmesi ile son buldu.
  • Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanlarından Abdipaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne Bölüm Tanıtım Ziyareti

  • Birimimiz ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle "Etkili Mülakat Teknikleri" Eğitimi Gerçekleştirildi.

  • Ulus Şehit Erkan Yalçın Anadolu Lisesi Öğrencileri Meslek Yüksekokulumuzu Ziyaret Etti.

  • Ulus Meslek Yüksekokulu TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Proje Başvurularında Tam Not Aldı!

  • Meslek Yüksekokulumuz 2024 yılı Akademik Kurul Toplantısı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'un başkanlığında gerçekleştirildi.

  • Birimimiz ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle "Ulusal Staj Programı Bilgilendirme Toplantısı" Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda 2023 Yılı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda ‘KPSS ve Kamuda Kariyer’ Konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Düzenlendi.

  • Birimimizde İhtisaslaşma Alanına Yönelik Eğitim Düzenlendi.

  • Ulus Meslek Yüksekokulumuzda Görev Değişimleri Gerçekleştirildi.