image/svg+xml
image/svg+xml

Meslek Yüksekokulumuz Öğrencileri, Bartın İl Özel İdaresi, Coğrafi Bilgi Sistemleri Koordinatörlüğü Ekibi ile Uygulamalı Eğitim Gerçekleştirdi.

Meslek Yüksekokulumuz tarafından meslek uzmanlarının öğrencilerimiz ile buluştuğu mesleki söyleşiler etkinliklerinin on ikincisi yoğun katılımla Meslek Yüksekokulumuzda gerçekleştirildi.

Söyleşi başlangıcında söz alan Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Şükrü Teoman GÜNER; "Yaptıkları projeler ile Bartın’a değer katan Bartın İl Özel İdaresi, Plan ve Projeler Müdürlüğü, Coğrafi Bilgi Sistemleri Koordinatörlüğü ekibini siz kıymetli öğrencilerimiz ile buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Yoğun mesailerinden vakit ayırarak aramızda oldukları ve etkinliğimiz kapsamında sunacakları katkılar için şimdiden çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Öğrencilere Bartın İl Özel İdaresi çalışmaları hakkında kısa bilgiler vererek sunumuna başlayan CBS Koordinatörü Sayın Erdem KOÇ; "Bugün Ulus Meslek Yüksekokulumuz çatısı altında siz öğrencilerimiz ile buluşmak bizi son derece mutlu etmektedir. Özellikle gelecekte meslektaşlarımız olacak sizlere, tecrübelerimizi aktarma, uygulama çalışmamız ile teori-uygulama bütünlüğünü kazandırma fırsatı bulmamızı çok kıymetli buluyorum. Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS), verilerin toplanması, saklanması, analiz edilmesi, kullanıcıya sunulması gibi işlevleri bütünleştiren bir bilgi sistemidir ve doğru veri üretimi de bu sistemin merkezinde yer almaktadır.” ifadelerini kullandı. CBS Koordinatörlük çalışmaları hakkında bilgiler aktarmak için söz alan CBS Uzmanı Sayın Saffet YILDIZ; Bartın İl Özel İdaresi CBS koordinatörlüğünce hazırlanan imar bilgi sistemi başta olmak üzere, ulaşım bilgi sistemi, tesis izleme bilgi sistemi ve daha bir çok uygulamanın tanıtımı, veri üretme, saha çalışmaları, 3 boyutlu üretim sahaları ve örnekleri, tematik haritalar, ortofoto haritaların oluşturulması ve sistemin güncel tutulması konularında açıklamalarda bulundu. İnsansız Hava Aracının (İHA) ekipmanlarını tanıtmak için ise CBS Uzmanı Sayın Talha Berk ARIKAN; uygulama alanını belirlemek ve gerçekleştirilecek uçuş ve sonrasındaki aşamalar hakkında bilgiler verdi.

Bilgilendirmeler sonrası Sayın ARIKAN yönetiminde, öğrencilerimizle birlikte Yüksekokul çevresinde belirlenen alanda yaklaşık 15 dakikalık uçuş gerçekleştirildikten sonra verilerin aktarımı ve Ortofoto Harita Üretimi çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunuldu.

Çalışmanın tamamlanması sonrası öğrenciler ve katılımcılar tarafından yöneltilen sorulara içtenlikle cevaplar veren koordinatörlük ekibine, Meslek Yüksek Okulumuz Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman GÜNER tarafından değerli katılımları ve katkıları için teşekkür belgeleri takdim edildi.

  • Yüksekokulumuz Öğrenci Temsilcileri ile Toplantı Gerçekleştirildi

  • Meslek Yüksekokulumuzda Toplumsal ve Kültürel Faaliyetler Komisyonu'nca "Çevre Kirliliği" Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

  • Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanlarından Abdipaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne Bölüm Tanıtım Ziyareti

  • Birimimiz ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle "Etkili Mülakat Teknikleri" Eğitimi Gerçekleştirildi.

  • Ulus Şehit Erkan Yalçın Anadolu Lisesi Öğrencileri Meslek Yüksekokulumuzu Ziyaret Etti.

  • Ulus Meslek Yüksekokulu TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Proje Başvurularında Tam Not Aldı!

  • Meslek Yüksekokulumuz 2024 yılı Akademik Kurul Toplantısı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'un başkanlığında gerçekleştirildi.

  • Birimimiz ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle "Ulusal Staj Programı Bilgilendirme Toplantısı" Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda 2023 Yılı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda ‘KPSS ve Kamuda Kariyer’ Konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Düzenlendi.