image/svg+xml
image/svg+xml

Meslek Yüksekokulumuz Öğrencilerine Yönelik Yeni Dönem Öncesi Uyum Eğitimleri Tamamlandı

Ulus Meslek Yüksekokuluna kayıtlı tüm öğrencilere yeni akademik yıl öncesi Yüksekokulumuz akademik ve idari personeli tarafından uyum eğitimleri verildi.

Ulus Meslek Yüksekokulumuza bu sene yeni kayıtlanan ve kayıtlı olan tüm öğrencilere yönelik olarak üç basamaklı bir yeni dönem uyum eğitimi gerçekleştirildi. İlk olarak bu sene üniversite sınavı sonrası Yüksekokulumuzu tercih ederek kayıt hakkı kazanan tüm Öğrencilerimiz ile Akademik kadromuzun tanışması amacıyla online bir tanışma toplantısı tertip edildi. Toplantıda sırasında yeni kayıtlanan öğrencilerimize başarılarından dolayı tebriklerini ileten Yüksekokulumuz Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kadri Akçalı;" Dünyayı etkisi altına alan bu pandemi sürecinde Siz kıymetli öğrencilerimizden bir süre daha ayrı kalacak olmanın verdiği üzüntüyü yaşamaktayız, ancak bilmelisiniz ki fiziki olarak uzaktada olsak Üniversitemiz güçlü altyapısı ve bu büyük aileye sahip olmanın verdiği öz güven ile uzakları yakın edecek motivasyona sahiptir. Yeni dönem öncesi Sizlerin Okulumuza olan adaptasyonunu en kısa sürede sağlamak için gereken tüm hazırlıklar Yüksekokulumuz akademik ve idari insan kaynağı tarafından titizlik ile yapılmıştır."dedi. Konuşmasına verdikleri destekler için başta Üniversitemiz Rektörü Sn. Prof. Dr. Orhan Uzun ve Yönetimine teşekkür ile devam eden Akçalı daha sonra yeni dönem öncesi yeni kayıtlanan öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Uyum eğitimleri ile sadece yeni değil önceki yıllarda da kayıtlı olan mevcut öğrenciler ile de buluşuldu.


Yüksekokulumuz tarafından verilen uyum eğitimlerinin devamında 29.09.2020 tarihinde üst sınıf öğrencileri ile de bir online toplantı düzenlendi. Toplantı kapsamında Yüksekokulumuz Yönetimi ve akademik kadrosu ile öğrencilerin yeni akademik yıl öncesi karşılıklı beklentileri ve geçmiş tecrübelerden elde edilen sonuçlar hakkında görüşüldü. Yapılan toplantıda geçmiş döneme göre daha tecrübeli olarak bu akademik yıla hazırlıkların yapıldığını belirten Yüksekokulumuz Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kadri Akçalı, "Özellikle dış paydaşlarımız ve Siz kıymetli öğrencilerimizin bize yapmış olduğu geri dönüşler tüm yaz süresince değerlendirerek vermekte olduğumuz eğitimin kalitesini her geçen gün arttırmaktayız, önümüzdeki yarıyıl öncesi yapılan çalışmalar bize gösterdi ki Ulus Meslek Yüksekokulumuz mevcut programlarının her birinde bu süreci büyük bir başarı ile geçirmiştir ve yeni mezunlarının da iş hayatında hiç bir eksiği olmadan yer almasını sağlamıştır. Bu süreçte tüm fedakarlıkları yapan başta Öğrenci ailelerimiz olmak üzere tüm akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ederim." dedi.

Oryantasyon eğitimleri ile I. sınıf öğrencileri yeni döneme hazırlandı.


Yeni akademik yıl öncesi yapılan uyum eğitimlerinin üçüncü basamağı olarak 30.09.2020 tarihinde bu sene Yüksekokulumuza yeni kayıt olan I.sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon eğitimi gerçekleştirildi. Eğitim kapsamında öğrencilere uzaktan eğitim süreci ile ilgili genel bilgilerin yanı sıra, Bartın Üniversitesi Öğrencisi olmanın sağladığı imkanlar, muafiyet sınavları, kurumsal mail adresleri, Office 365 ve web sayfalarının kullanımı,e ders sisteminin kullanımı, öğrencilik hakları ve diğer konular hakkında uygulamalı olarak eğitimler verildi. Daha sonra öğrenciler taafından yöneltilen sorular Yüksekokulumuz Müdür ve akademik personeli tarafından cevaplanarak, yeni dönem öncesi tüm öğrencilere başarılar dilendi.