image/svg+xml
image/svg+xml

Meslek Yüksekokulumuz Ormancılık Bölümü öğrenci ve akademisyenleri Doğa Yürüyüşü Etkinliğinde yerlerini aldılar.

 

Üniversitemiz Bartın Orman Fakültesi, Küre Dağları Milli Parkı Müdürlüğü ve Ormancılık Kulübü tarafından 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü Küre Dağları Milli Parkında düzenlenen “Doğa Yürüyüşü Etkinliğine” Meslek Yüksekokulumuz Ormancılık Bölümü öğrencileri ve akademik insan kaynağıyla birlikte katılım sağladı.

Etkinlikte Ulus Belediye Başkanı Sn. Hasan Hüseyin Uzun tarafından yeni açılan Ulus Belediyesi Sosyal Tesislerinde ağırlanan katılımcılar, daha sonra Ulus Cumhuriyet Meydanında bulunan tarihi Kocagöz Konağındaki Etnografya Müzesini ziyaret ederek, tarihi eserler hakkında bilgiler aldılar. Daha sonra Küre Dağları Milli Parklar Müdürlüğü'nce 2022 yılında açılan Ağaköy İdare ve Ziyaretçi Merkezinde bulunan Tahnit Müzesi ile bitki örneklerinin yer aldığı atölye gezildi. Küre Dağları Milli Park Müdürü Ali Bozkurt’un sunumu eşliğinde milli parkın tanıtımı yapıldı.

Etkinlik, Ulukaya ziyaretçi merkezinde katılımcılara verilen öğle ikramları ile devam etmiş olup; etkinliğin son durağında Drahna vadisinde bulunan Alıçlı Köyü-Ulukaya Şelalesi arasında bulunan parkurda doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında milli parkın karstik yapısı, orman tipleri, vejetasyon yapısı ve parkurda yer alan doğal türler hakkında öğrencilere uygulamalı bilgiler verildi.

Öğrencilerimiz için oldukça verimli geçen bu etkinliği düzenleyen Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birsen Durkaya başta olmak üzere tüm akademik insan kaynağımıza, Ulus Belediye Başkanı Sn. Hasan Hüseyin Uzun’a, Küre Dağları Milli Park Müdürü Sn. Ali Bozkurt ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz.
  • Yüksekokulumuz Öğrenci Temsilcileri ile Toplantı Gerçekleştirildi

  • Meslek Yüksekokulumuzda Toplumsal ve Kültürel Faaliyetler Komisyonu'nca "Çevre Kirliliği" Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

  • Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanlarından Abdipaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne Bölüm Tanıtım Ziyareti

  • Birimimiz ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle "Etkili Mülakat Teknikleri" Eğitimi Gerçekleştirildi.

  • Ulus Şehit Erkan Yalçın Anadolu Lisesi Öğrencileri Meslek Yüksekokulumuzu Ziyaret Etti.

  • Ulus Meslek Yüksekokulu TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Proje Başvurularında Tam Not Aldı!

  • Meslek Yüksekokulumuz 2024 yılı Akademik Kurul Toplantısı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'un başkanlığında gerçekleştirildi.

  • Birimimiz ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle "Ulusal Staj Programı Bilgilendirme Toplantısı" Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda 2023 Yılı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda ‘KPSS ve Kamuda Kariyer’ Konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Düzenlendi.