image/svg+xml
image/svg+xml

Meslek Yüksekokulumuzda Eğitim Sürecinde Kariyer Planlama Konusu Ele Alındı

Meslek Yüksekokulumuz tarafından pandemi tedbirleri dolayısı ile çevrim içi olarak düzenlenen etkinlik kapsamında "Eğitim Sürecinde Kariyer Planlama" konusu ele alındı.

Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerine yönelik olarak eğitim sürecinde kariyer planlama konusunda Üniversitemiz Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Kariyer Danışmanı ve Etkinlik Uzmanı Öğr. Gör. Pelin Su Altan'ın konuşmacı olarak yer aldığı bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte kariyer planlama süreci, önemi ve izlenebilecek yollar üzerine öğrencilere bilgiler paylaşıldı. Etkinliğin girişinde söz alan Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kadri Akçalı; "Geçmişte aynı yolla kariyerine yön veren biri olarak gelecek planlamamızda özellikle bu gibi uygulama ve merkezlerden fayda sağlamak önemlidir. Özellikle günümüz şartları göz önüne alındığında hem bilgiye ulaşımın kolay ve aynı zamanda iletişimin yüksek olduğu bir hayat yaşamaktayız, bu süreçte bizlerden daha tecrübeli ve yön gösterici mentörlerden destek almak bizlerin kariyer yolculuğunda daha sağlam adımlar atmamızı sağlamakta. Montaigne'nin dediği gibi "Bir amaca bağlanmayan ruh, yolunu kaybeder. Çünkü her yerde olmak, hiçbir yerde olmamaktır." Bu vesile ile bizi her daim destekleyen ve motivasyonumuzu arttıran başta sayın Rektörümüz olmak üzere Üniversitemiz Yönetimimiz ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezimiz değerli çalışanlarına teşekkür ediyorum." dedi.

"İşe koyulma vakti geldi."

Konuşmalarına kendini tanıtarak ve görevi hakkında bilgiler vererek başlayan Sn. Altan; "Üniversite olarak öğrencilerimizin kariyer planlamalarında yer almak, onlara yön gösterici ve destek olucu faliyetleri yürütmek görevimizin esasını oluşturmakta. Özellikle geniş kapsamlı katılımın olduğu bu gibi etkinlikler ile birimimiz faliyetleri hakkında ve başvuru süreçleri hakkında öğrenci ve akademik insan kaynağımızı bilgilendirmek bizim için mutluluk verici. Kariyerlerinin başında olarak niteleyebileceğimiz öğrencilerimizin artık işe koyulma vakti geldi, üniversite eğitim sürecini ve buna bağlı olarak kariyer etkinlikleri, stajlar ve kişisel gelişim etkinliklerine artık daha fazla önem vermeliyiz. Ortak paylaşımlarımızı ne kadar arttırırsak bizlerinde merkez olarak siz kıymetli öğrencilerimize destek olma imkanı daha da artmakta, merkez olarak yaptığımız ve planladığımız tüm etkinliklere katılım konusunda talepkar olmanız bizleri de motive etmekte. Bu tarz etkinlikler ile birlikte olmamızı sağlayan Üniversitemiz Yönetimi başta olmak üzere Meslek Yüksekokulunuz Yönetimine teşekkür ediyorum." dedi.

Etkinlik katılımcıların sorularının yanıtlanması ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezine başvuru süreçleri hakkında verilen bilgiler ile son buldu. Etkinlik sonunda Sn. Altan'a Yüksekokulumuz adına teşekkür belgesi takdim edildi.