image/svg+xml
image/svg+xml

Meslek Yüksekokulumuzda İşyeri Uygulama Eğitimini Tamamlayan Öğrencilerimizin Değerlendirme Sınavları Tamamlandı

Meslek Yüksekokulumuzun tüm programlarının dahil olduğu ve 2020 - 2021 akademik yılında ilk defa öğrencilerin katılım sağladıkları İşyeri Uygulama Eğitim değerlendirme sınavları tamamlandı.


Üniversitemiz Senatosu tarafından 2019 yılında kararı alınan ve Meslek Yüksekokulumuz mevcut programlarının tamamının dahil olduğu İşyeri Uygulama Eğitimi modeli ile Türkiye genelinde 26 farklı şehir ile 80 farklı kamu kurumu ve işletme desteğiyle tamamlanan İşyeri Uygulama Eğitimine dahil olan öğrencilerimizin değerlendirme sınavları gerçekleştirildi. Katılımcı bir anlayış ile mevcut şartlar göz önüne alınarak İşyeri Uygulama Eğitimine dahil olan öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda farklı saat aralıklarında yüzyüze ve çevrim içi şekilde gerçekleştirilen değerlendirme sınavları sırasında öğrencilere almış oldukları eğitim sonrası kazanımlar ve teorik bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesi noktasındaki durumlarının değerlendirmesi için İşyeri Uygulama Komisyonları tarafından sorular yöneltildi. 

İşyeri uygulama eğitimi sırasında değerlendirme komisyonlarına katılım sağlayan öğrenciler ile kısa görüşmeler yapan Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kadri Akçalı; "Öncelikle Dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde göstermiş olduğunuz çaba ve İşyeri Uygulama Eğitimlerine vermiş olduğunuz değer için siz kıymetli öğrencilerimize teşekkür ederim. Bu sene ilk defa sisteme dahil olan öğrencilerimiz ilerleyen dönemlerde bu sisteme katılacak arkadaşlarınızın yol göstericisi olacaksınız. Paydaşlarımız tarafından aldığımız geri dönüşler bizleri oldukça mutlu etmekte, umarız katılım sağladığınız bu eğitim modeli ile gelecek kariyer adımlarınızı daha sağlam basarak Bartın Üniversitesi ve Ulus Meslek Yüksekokulumuzun birer ferdi olarak her daim bizleri başarı haberleriniz ile mutlu edeceksiniz. Sizlerin karşısında başta eğtim modelimizi en başından beri destekleyen ve motivasyonumuzu her daim yüksek tutan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun ve bu kapsamda sizlere destek olmak adına yoğun mesai harcayan birmimiz öğretim elemanları ve idari insan kaynağımız ile bizleri destekleyen Orman Genel Müdürlüğümüz, Tapu Genel Müdürlüğümüz Yöneticileri ve personellerine, özel firma yetkilerimize teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Değerlendirme sınavları sonrası yüzyüze değerlendirmeye katılan öğrenciler ile kısa bir sohbet gerçekleştiren öğretim elemanları eylül ayında gerçekleştirilecek mezuniyet törenleri hakkında bilgiler vererek öğrencilerin katılımı konusunda gerekli sözleri aldılar.