image/svg+xml
image/svg+xml

Ulus Meslek Yüksekokulu'nda "Giysilerin Yeniden Hayat Bulsun" Projesi ile Sürdürülebilir Bir Geleceğe Adım Atıldı

“Giysilerin Yeniden Hayat Bulsun” adlı Sosyal Sorumluluk Projesi büyük ilgi gördü.

Ulus Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi Programı bölüm dışı seçmeli "Tekstil Süsleme" dersi kapsamında "Giysilerin Yeniden Hayat Bulsun" adlı sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında, belirli noktalarda toplanan giysiler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken, kullanılamayanlardan da oyuncak yapılarak “Ulus Vilayetler Birliği Anaokulu” öğrencilerine oyuncak olarak geri dönüştürüldü.

"Giysilerin Yeniden Hayat Bulsun" projesi ile bir yandan ihtiyaç sahibi insanlara yardım eli uzatılırken, diğer yandan da israfı önleyerek sürdürülebilir bir gelecek için adım atıldı.

Projenin yürütücüsü Giyim Üretim Teknolojisi Programından, Birim Toplumsal ve Kültürel Faaliyetler Komisyonu Başkanı Öğr. Gör. Halide AKKUŞ, yaptığı açıklamada, projenin ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatırken aynı zamanda israfı önleyerek sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmayı amaçladığını söyledi. AKKUŞ, "Giysilerin Yeniden Hayat Bulsun" projesinin il ve ilçede ilk sosyal sorumluluk projesi olması bakımından da önem taşıdığını vurguladı. Toplumsal dayanışma ve çevre bilinciyle, hep birlikte daha yaşanabilir bir dünya için Meslek Yüksekokulumuzda bu projelerin yürütülmesi adına bizlere destek veren Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman GÜNER’e teşekkür ederim.” dedi.

Meslek Yüksekokulu Müdürü, Doç. Dr. Şükrü Teoman GÜNER, "Üniversiteler, sadece bilgi üreten ve aktaran kurumlardan öte, toplumun göbeğinde yer alan ve onunla etkileşim halinde olan dinamik yapılardır. Bu etkileşimi en somut şekilde yansıtan unsurlardan biri ise, şüphesiz öğrenci odaklı sosyal sorumluluk projeleridir. Bu projeler, öğrencilerin kazanımlarını pratiğe dökerken, aynı zamanda topluma katkıda bulunmalarına ve farkındalık yaratmalarına olanak tanır. Toplumsal dayanışma ve çevre bilinciyle daha yaşanabilir bir dünya için bu tür projelerin yürütülmesi, geleceğimiz için umut verici." ifadelerini kullandı.

Haber: Öğr. Gör. Hatice Ay 
Fotoğraf: Beyza Tanrıkulu
Birim Bilgi İşlem ve WEB Komisyonu

  • Meslek Yüksekokulumuzda 2023-2024 Akademik Yılı Genel Durum Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Meslek Yüksekokulumuzda İşyeri Uygulama Eğitimi Değerlendirme Sınavları Tamamlandı

  • Ulus Meslek Yüksekokulu'nda "Giysilerin Yeniden Hayat Bulsun" Projesi ile Sürdürülebilir Bir Geleceğe Adım Atıldı

  • Meslek Yüksekokulumuz 12'inci Mezunlarını Verme Coşkusunu Yaşadı

  • BARÜ 10. İstihdam ve Kariyer Günleri Kapsamında “İş Arama Ağları ve Geleceğin Meslekleri” Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi.

  • Yüksekokulumuz Öğrenci Temsilcileri ile Toplantı Gerçekleştirildi

  • Meslek Yüksekokulumuzda Toplumsal ve Kültürel Faaliyetler Komisyonu'nca "Çevre Kirliliği" Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

  • Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanlarından Abdipaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne Bölüm Tanıtım Ziyareti

  • Birimimiz ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle "Etkili Mülakat Teknikleri" Eğitimi Gerçekleştirildi.

  • Ulus Şehit Erkan Yalçın Anadolu Lisesi Öğrencileri Meslek Yüksekokulumuzu Ziyaret Etti.