image/svg+xml
image/svg+xml

“Neden Tapu ve Kadastro? Tarihsel Gelişimi ve Önemi” konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Gerçekleştirildi.

Meslek Yüksekokulumuz tarafından düzenlenen Mesleki Söyleşiler XV kapsamında Tapu ve Kadastro XIX. Bölge Müdürlüğü (Kastamonu) Bartın Tapu Müdürü İdris Çiçek tarafından “Neden Tapu ve Kadastro? Tarihsel Gelişimi ve Önemi” konu başlıklı söyleşi Meslek Yüksekokulumuzda gerçekleştirildi.

Etkinliğin moderatörlüğünü gerçekleştiren Tapu ve Kadastro Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Eren Gürsoy Özdemir: "Tapu ve Kadastro teşkilatı taşınmaz mallara ilişkin akit ve tescil işlemlerini yerine getirmek üzere, kadastro faaliyetlerini yürütmek gibi önemli bir görev üstlenmiş kamu hizmeti üreten devletin köklü ve önemli kurumlarından birisidir. İki asra yakın köklü bir geçmişe sahip mülkiyetin teminatı olan Tapu ve Kadastro müdürlüklerinde 25 yıldır aktif olarak hizmet veren Bartın Tapu Müdürümüzü ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında öğrencilerin yönlendirdiği, tapu müdürlüklerinde geçmişten bugüne yapılan işlemlerin türü ve sıklığı, tapu müdürü olabilmek için gerekli olan hususlar, çalışma hayatında sıklıkla karşılaşılan sorunlar, müdürlüklerdeki görev tanımları nedir gibi soruları yanıtlayan Sayın Çiçek," Şahsımı alanımızda eğitim gören geleceğin meslektaşları ile buluşturan bu etkinlikte yer almaktan büyük onur duyuyorum. Bu tür etkinlikler ile gelecekteki mesai arkadaşlarımız ile tanışma fırsatı buluyoruz. Bugün olduğu gibi bundan sonraki süreçte de her daim yanınızda olduğumu hem bir meslektaşınız olarak hem de biriminiz dış paydaşı olarak belirtmek istiyorum" dedi.  Etkinlik sonunda Meslek Yüksekokul Müdürü, Doç. Dr. Şükrü Teoman Güner: “Öğrencilerimizin sorduğu sorulara verdiği kıymetli cevaplar için Bartın Tapu Müdürü Sayın İdris Çiçek’e: “Katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Hem bizler hem de bölüm öğrencilerimiz için çok keyifli bir söyleşiydi, emeklerinize sağlık.” ifadeleri kullandı.

Bartın Tapu Müdürü İdris Çiçek Bey’e, Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman Güner tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesi ve tüm katılımcılarla hatıra fotoğrafları çekilmesi ardından söyleşi tamamlandı.





 
  • Ulus Şehit Erkan Yalçın Anadolu Lisesi Öğrencileri Meslek Yüksekokulumuzu Ziyaret Etti.

  • Ulus Meslek Yüksekokulu TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Proje Başvurularında Tam Not Aldı!

  • Meslek Yüksekokulumuz 2024 yılı Akademik Kurul Toplantısı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'un başkanlığında gerçekleştirildi.

  • Birimimiz ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle "Ulusal Staj Programı Bilgilendirme Toplantısı" Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda 2023 Yılı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda ‘KPSS ve Kamuda Kariyer’ Konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Düzenlendi.

  • Birimimizde İhtisaslaşma Alanına Yönelik Eğitim Düzenlendi.

  • Ulus Meslek Yüksekokulumuzda Görev Değişimleri Gerçekleştirildi.

  • TÜBİTAK 2209-A Programı kapsamında 2022/2 ve 2023/1 döneminde projeleri kabul edilen öğrenci ve danışman hocalarına başarı ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

  • Birimimizde Akademik Teşvik Başvuruları Eğitimi Düzenlendi.