image/svg+xml
image/svg+xml

“Ormancılık ve Arazi Tahribatının Dengelenmesi” Konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Gerçekleştirildi.


“Ormancılık ve Arazi Tahribatının Dengelenmesi” Konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Gerçekleştirildi.

Meslek Yüksekokulumuz tarafından düzenlenen Mesleki Söyleşiler XVIII kapsamında, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı’nda (FAO) Ulusal Proje Koordinatörü olarak görev yapan Orman Yüksek Mühendisi Sibel Nihal TEKİN tarafından “Ormancılık ve Arazi Tahribatının Dengelenmesi” konulu söyleşi gerçekleştirildi.
 
Etkinliğin açılış konuşmasında söz alan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman GÜNER; “ 21-26 Mart tarihleri Ormancılık Haftası olarak kutlanmaktadır. Bizler de her sene olduğu gibi bu sene de Ormancılık Haftasına özel bir etkinlik gerçekleştirmek istedik. Bu bağlamda hem ormancılıkla ilgili hem de çevreyle ilgili bir konu seçerek "Ormancılık ve Arazi Tahribatının Dengelenmesi konulu söyleşiyi" planladık. Etkinliğimiz süresince, Sibel Hanım’ın aktaracağı önemli bilgiler ve kıymetli katkılarından dolayı kendisine şimdiden çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Ormanlarımız Arazi Tahribatının Dengelenmesi çalışmalarının kalbinde yer almaktadır.”
 
Etkinliğe hazırlamış olduğu sunum ile katılan FAO Ulusal Proje Koordinatörü Sibel Nihal TEKİN “Öncelikle böyle önemli bir günde meslektaşlarımla buluşmak beni çok mutlu etti.  Bu etkinlikte emeği geçen değerli hocalarıma ve katılım sağlayan meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi. Sözlerine devam eden Sayın TEKİN: “FAO ülkemizde önemli projelere imza atan bir kuruluştur. Direk ormancılıkla ilgili projeleri olmakla beraber ormanla ilişkili projeleri de bulunmaktadır. Arazi tahribatının dengelenmesi de bunlardan bir tanesidir. İnsanlık var olduğu sürece arazi kullanımları devam edecek ve kullanıma bağlı olarak tahribatlar oluşacaktır. Bizim bu projedeki amacımız arazi kullanımlarından dolayı oluşacak tahribatı önlemek, en aza indirmek ve/veya tersine çevirmek için tasarlanmış bir önlemler bileşiminin uygulanmasını teşvik etmektir. Sürdürülebilir orman yönetimi ve orman rehabilitasyonu yaparak arazi tahribatı dengelenebilir.” ifadelerini kullandı. 
 
Söyleşi sonunda gerçekleştirilen soru-cevap bölümü ardından konuşmacıya Ulus Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman GÜNER tarafından teşekkür belgesi takdim edilerek bir sonraki toplantının da yüz yüze olması temennileriyle oturum sonlandırıldı.

 

  • Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanlarından Abdipaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne Bölüm Tanıtım Ziyareti

  • Birimimiz ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle "Etkili Mülakat Teknikleri" Eğitimi Gerçekleştirildi.

  • Ulus Şehit Erkan Yalçın Anadolu Lisesi Öğrencileri Meslek Yüksekokulumuzu Ziyaret Etti.

  • Ulus Meslek Yüksekokulu TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Proje Başvurularında Tam Not Aldı!

  • Meslek Yüksekokulumuz 2024 yılı Akademik Kurul Toplantısı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'un başkanlığında gerçekleştirildi.

  • Birimimiz ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle "Ulusal Staj Programı Bilgilendirme Toplantısı" Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda 2023 Yılı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda ‘KPSS ve Kamuda Kariyer’ Konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Düzenlendi.

  • Birimimizde İhtisaslaşma Alanına Yönelik Eğitim Düzenlendi.

  • Ulus Meslek Yüksekokulumuzda Görev Değişimleri Gerçekleştirildi.