image/svg+xml
image/svg+xml

“Ormancılıkta Üretim” Konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Gerçekleştirildi.


“Ormancılıkta Üretim” Konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Gerçekleştirildi.


Meslek Yüksekokulumuz tarafından düzenlenen Mesleki Söyleşiler XVI kapsamında Ulus Orman İşletme Müdürlüğünde görev yapan Samatlar Orman İşletme Şefi Serhat Mercan, Orman Muhafaza Memurları Necip İnce, Tuğçe Yordam ve Hamide Özkan'ın katılımları ile “Ormancılıkta Üretim” konu başlıklı söyleşi Meslek Yüksekokulumuzda gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ulus Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman Güner, “Türkiye’de Meslek Yüksekokulları arasında 3+1 İşyeri Uygulama eğitimi modelinin ilk kez uygulandığı Yüksekokulumuz bünyesinde, öğrencilerimizi gelecekte adım atacakları mesleki alanlarda uzman kişiler ile buluşturduğumuz Mesleki Söyleşiler etkinliklerimizin XVI. sını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekleştirmeyi planladığımız Mesleki Söyleşiler etkinlikleri ile öğrencilerimizin meslekleri hakkında güncel uygulamalar ve alanındaki uzman kişilerin tecrübelerinden faydalanmaları en önemli önceliğimizdir. Bu bağlamda yoğun mesailerinde bizleri kırmayarak, okulumuza gelerek öğrencilerimizin sorularını cevaplayan ve tecrübeleri ile öğrencilerimize katkı sunan tüm konuşmacılarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında ormancılıkta üretim ve ormancılık mesleği hakkında bilgiler veren Sayın Mercan, "Üretim işlerinde standardizasyonun önemi ve kaliteli ürün üretiminin artırılması çok önemlidir." Bu bağlamda kesim sırasında boylama ve standardizasyon mutlaka görevli personel tarafından yaptırılmalı ve bu hususta "özel çekiç" kullanımının sağlanmasına gayret edilmelidir” dedi. Ayrıca "Ülkemiz ve bölgemiz için en önemli meslek dallarından biri olan ormancılık mesleğinin geleceğinin alanında uzman ve donanımlı meslek elemanlarının yetişmesi ile garanti altına alındığını düşünmekteyim.” ifadelerinde bulundu.  

Orman Muhafaza Memuru Sayın İnce konuşmalarında, "Özellikle orman varlıklarının yoğun olduğu bölgemizde ormancılık görevini yürüten bizler yerel halk arasında büyük bir saygınlığa sahibiz. Bu saygınlığımızı geçmişten gelen kurum kültürümüz ve insani ilişkilerimize borçlu olduğumuzu düşünmekteyim. Görevimiz gereği bulunduğumuz tüm ortamlarda gerek davranışlarımız gerekse uygulamalarımızda hassasiyetlerimizi korumamız bu nedenle çok önemlidir." dedi. Etkinlik süresince önemli bilgiler veren Sayın Özkan ise üretim dosyalarında bulunması gereken evraklar, alınan kararlar, kanuni haklara ait belgeler hakkındaki konulara değindi.

Kadın olmak bu mesleği yapmakta engel değil.

Sayın Yordam, özellikle meslek sevgisinin önemine vurgu yaparken, kadın olmanın bu mesleği gerçekleştirmekte bir engel olmadığını aksine mesleğine aşık olan her kadının bu mesleği severek yapabileceğinin altını çizdi.

Söyleşi, öğrencilerin konuşmacılara orman üretimi ve mesleki konularda soruları ile devam etti. Ardından konuşmacılara, Ulus Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman GÜNER, Müdür yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bilge TUNÇKOL ve Ormancılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Nevzat ADA tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesiyle söyleşi tamamlandı.
  • Ulus Şehit Erkan Yalçın Anadolu Lisesi Öğrencileri Meslek Yüksekokulumuzu Ziyaret Etti.

  • Ulus Meslek Yüksekokulu TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Proje Başvurularında Tam Not Aldı!

  • Meslek Yüksekokulumuz 2024 yılı Akademik Kurul Toplantısı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'un başkanlığında gerçekleştirildi.

  • Birimimiz ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle "Ulusal Staj Programı Bilgilendirme Toplantısı" Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda 2023 Yılı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda ‘KPSS ve Kamuda Kariyer’ Konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Düzenlendi.

  • Birimimizde İhtisaslaşma Alanına Yönelik Eğitim Düzenlendi.

  • Ulus Meslek Yüksekokulumuzda Görev Değişimleri Gerçekleştirildi.

  • TÜBİTAK 2209-A Programı kapsamında 2022/2 ve 2023/1 döneminde projeleri kabul edilen öğrenci ve danışman hocalarına başarı ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

  • Birimimizde Akademik Teşvik Başvuruları Eğitimi Düzenlendi.