"Türkiye'de Özel Ormancılık Uygulamaları” konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Gerçekleştirildi.

Mesleki Söyleşiler XIV etkinliği kapsamında “Türkiye'de Özel Ormancılık Uygulamaları” konulu Etkinlik Gerçekleştirildi

Meslek Yüksekokulumuz tarafından düzenlenen Mesleki Söyleşiler XIV kapsamında EGA Ormancılık şirket yetkilileri Orman Mühendisi Akın ÇEVİK ve Burak AKBULUT tarafından “Türkiye'de Özel Ormancılık Uygulamaları” başlıklı sunumu Meslek Yüksekokulumuzda gerçekleştirildi. Etkinlik başlarken Meslek Yüksekokul Müdürü, Doç. Dr. Şükrü Teoman GÜNER: “ Türkiye Ormancılık çalışmalarında, ormanlarımızın nasıl planlanıp işletildiğine dair teorik bilgilerden ve edindiğimiz tecrübelerimizden sizlere derslerimizde bahsediyoruz. Ancak günümüzde ormancılık alanında oldukça önem kazanmış olan özel ormancılık uygulamalarına ilişkin yapılan fiili çalışmaları ve bu alana yönelik uygulamaları bugün EGA ormancılık şirket yetkilileri Orman Mühendisi  Sayın Akın ÇEVİK ve Orman Mühendisi Sayın Burak AKBULUT aracılığıyla biz de büyük bir merakla dinleyeceğiz. Kendilerine verecekleri bilgilerden ve katkılardan dolayı şimdiden çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

“Ülkemiz ormancılığının geliştirilmesine katkı sağlayacak bir kuşak yaratmak temel hedefimizdir.”

Orman Mühendisi Akın ÇEVİK, etkinlik kapsamında 6831 Sayılı Orman Kanunu, 5531 Sayılı Orman Mühendisliği Yetki Kanunu, 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu hakkında katılımcılara bilgilerini ve deneyimlerini aktardı. Orman Mühendisi Burak AKBULUT ise Ormancılıkta İş Güvenliği, Dikili Satış Danışmanlık ve 16. Madde Orman izinleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Sunum sonunda sorular cevaplandırıldı ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Orman Mühendisi Akın ÇEVİK ve Burak AKBULUT'a Ulus Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman GÜNER tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesi ile söyleşi tamamlandı.
  • Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanlarından Abdipaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne Bölüm Tanıtım Ziyareti

• Birimimiz ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle "Etkili Mülakat Teknikleri" Eğitimi Gerçekleştirildi.