image/svg+xml
image/svg+xml

Ulus Meslek Yüksekokulu 2023 Yılı I. Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

Ulus Meslek Yüksekokulu, kamu ve özel sektörde çeşitli faaliyet alanlarında görev alan dış paydaş temsilcileri, Meslek Yüksekokulu Müdürü, Müdür Yardımcıları, Bölüm Başkanları ve diğer iç paydaşları ile 2023 Yılı I. Danışma Kurulu Toplantısında çevrimiçi olarak bir araya geldi. Toplantıda, Danışma Kurulu üyelerine, 2023 akademik yılı ilk 6 aylık dönem içerisinde gerçekleşen faaliyetler; öğrencilerin eğitim öğretim süreçleri, 3+1 işyeri eğitimi uygulama modeli, projeler, meslek yüksekokulunun eylem planı ve öğretim elemanlarının akademik performansları gibi birçok konuda bilgilendirme yapılarak fikir alışverişinde bulunuldu. 

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı dış paydaşı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havza Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Alp Eren Kayasandık  “3+1 eğitim modelinin öğrenciler açısından çok değerli bir uygulama olduğunu gördük. Birimimizde de bu uygulamaya geçiş yapmayı düşünüyoruz ve geçiş sürecinde sizlerin de desteklerinizi almak istiyoruz.” dedi.

Tapu ve Kadastro Programı dış paydaşlarından olan Bartın Kadastro Müdür Yardımcısı Mustafa Özçelik söz alarak "3+1 eğitim modeli döneminde bizlerde uygulama yapan öğrencilerinizin nitelikli ve donanımlı eğitim aldıklarını görüyoruz. Biriminizin bir eylem planı dahilinde faaliyetlerini sürdürmesi ve ara dönemlerde de stratejik amaç ve hedeflerinizi kontrol etmeniz kurumsallaşma açısından güzel sonuçlar elde edeceğinizi inanıyorum.” değerlendirmelerinde bulundu.

Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı dış paydaşlarından olan Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neşat Erkan "Sunum için teşekkür ediyorum. Akademik çalışmalarınız için de ayrıca tebrik ediyorum. Öğretim planınızı incelediğimde Orman Hukuku, Silvikültür, Angiospermae ve Gymnospermae gibi derslerin olması çok önemlidir. Mezun olan öğrencilerinizin bu dersleri aldıktan sonra daha donanımlı ve atandıklarında işlerinde daha başarılı olacaklarını düşünüyorum.” dedi.

Diğer paydaşlar da yapılan bu danışma kurulu toplantısından çok memnun olduklarını ve birimimizin gelecek dönemlerdeki faaliyetler içerisinde olmaktan memnuniyet duyacaklarını belirttiler. Paydaşların görüş, öneri ve desteklerini içtenlikle kabul eden Ulus Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman Güner “Kamu ve özel sektördeki önemli temsilciler olarak sizlerin fikir ve görüşleri bizlere her zaman değer katacaktır. Mevzuatımız gereği altı ayda bir düzenlediğimiz toplantılarımıza danışma kurulu üyelerimiz olarak katılım ve katkılarınızdan dolayı şahsım ve birimim adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

  • Ulus Şehit Erkan Yalçın Anadolu Lisesi Öğrencileri Meslek Yüksekokulumuzu Ziyaret Etti.

  • Ulus Meslek Yüksekokulu TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Proje Başvurularında Tam Not Aldı!

  • Meslek Yüksekokulumuz 2024 yılı Akademik Kurul Toplantısı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'un başkanlığında gerçekleştirildi.

  • Birimimiz ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle "Ulusal Staj Programı Bilgilendirme Toplantısı" Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda 2023 Yılı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda ‘KPSS ve Kamuda Kariyer’ Konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Düzenlendi.

  • Birimimizde İhtisaslaşma Alanına Yönelik Eğitim Düzenlendi.

  • Ulus Meslek Yüksekokulumuzda Görev Değişimleri Gerçekleştirildi.

  • TÜBİTAK 2209-A Programı kapsamında 2022/2 ve 2023/1 döneminde projeleri kabul edilen öğrenci ve danışman hocalarına başarı ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

  • Birimimizde Akademik Teşvik Başvuruları Eğitimi Düzenlendi.