image/svg+xml
image/svg+xml

Ulus Meslek Yüksekokulu ‘3+1 İşyeri Uygulama Eğitim Modeli’ İle Öğrencilerin İstihdam Olanaklarına Katkı Sağlamaya Devam Ediyor.

Ulus Meslek Yüksekokulunda 3+1 İşyeri Uygulama Eğitim Modeli İle Deneyimlerle Dolu Bir Dönem Daha Geride Bırakıldı.

2022-2023 Akademik Yılında Türkiye genelinde 6 coğrafi bölgede ve 15 farklı şehirde işyeri uygulama eğitimine toplam 69 öğrencimiz katılmış ve 2023 yılı itibariyle işyeri uygulama eğitimine katılan öğrenci sayımız 230'a ulaşmıştır. İşyeri uygulama eğitimi, öğrencilerimizin teorik bilgilerini uygulamalı olarak pekiştirmelerini ve mesleki deneyim kazanmalarını sağlamaktadır. Bu eğitim, öğrencilerimizin mezun olduktan sonra iş bulma şanslarını artırmaktadır.

Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İmzalanan Protokollere Bir Yenisini Daha Eklendi.

2020-2021 yılında Meslek Yüksekokulumuz, Orman Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Türkiye'de ilk defa önlisans düzeyinde iş birliği protokolü imzalanmasıyla beraber öğrencilerimiz, Orman Genel Müdürlüğü ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde işyeri uygulama eğitimi alma imkânı kazanmıştır. 2023 yılında ise Ulus Belediyesi ile imzalanan iş birliği protokolü ile Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programı öğrencilerimize Ulus Belediyesinde de işyeri uygulama eğitimi alma imkânı sunulmuştur. 

İşveren de Memnun, İşi Öğrenen de...

Her yıl olduğu gibi 2022-2023 Akademik Yılında da Meslek Yüksekokulumuz işyeri uygulama eğitimine dâhil olan paydaşlara değerlendirme anketlerini uygulamıştır. Anket sonuçlarına göre, öğrencilerin %96’sı gelecek dönem işyeri uygulama eğitimi alacak öğrencilere eğitim aldıkları işyerini/kurumu tavsiye etmektedir. Bu öğrenciler mezun olduktan sonra da aynı işyerinde/kurumda çalışmak istediklerine dair olumlu geri dönüş sağlamışlardır.

12 farklı meslek dalında faaliyet gösteren diğer paydaşlarımıza uygulanan değerlendirme anketi sonuçlarına göre; %91 oranında gelecek dönemlerde işyeri uygulama eğitimi kapsamında yeni öğrenci/öğrenciler kabul edebileceklerini belirtmişlerdir. İşverenlerden %96’sı mezuniyet sonrası öğrencilerimizi istihdam edebileceklerine ilişkin olumlu geri dönüş alınmıştır. 

               
2022-2023 Akademik Yılında gerçekleştirdiğimiz değerlendirme anketlerinde kıymetli öğrencilerimiz görüşlerini yazarken “İşyeri uygulama eğitimi sayesinde ilk iş deneyimlerini yaşadıklarını ve bu sürecin oldukça verimli olduğunu, kariyerleri için güzel bir başlangıç olduğunu, yeni insanlar tanıdıklarını, mesleği sektörde, iş başında yaşamanın oldukça faydalı bir deneyim olduğunu, eğitimin tamamlanmasının ardından kurumun bir parçası olarak kalmaya devam etmek istediklerini, gelecek dönemde eğitimi alacak arkadaşlarına tavsiye ettiklerini, ayrıca emeği geçen herkese teşekkürlerini sunduklarını” ifade etmişlerdir. 

          

“Paydaşlarımızı 3+1 İşyeri Uygulama Eğitimi Sürecinde İzliyor, Görüş ve Önerilerini Almaya Devam Ediyoruz.” 

2022-2023 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında işyeri uygulama eğitimi süreci ile ilgili Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman Güner, “Ulus Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilerin mesleki beceri ve tecrübelerini geliştirmek üzere başlattığımız işyeri uygulama eğitimi ile öğrencilerimiz bizleri yine gururlandırmıştır. İşyeri uygulama eğitimi öncesi Meslek Yüksekokulumuzda verilen teorik ve pratik bilgiler doğrultusunda uygulamalı eğitimi tamamlayan öğrencilerimiz, yapılan değerlendirme anketleri sonucunda işyeri/kurumlardan büyük takdir topladı. Öğrencilerimizin bu başarısından dolayı büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Mezun olduktan sonra da bizleri en iyi şekilde temsil edebileceklerinden eminim. Başta elde ettikleri başarı ile bizleri gururlandıran kıymetli öğrencilerimize, işyeri uygulama eğitiminin önemini her daim vurgulayan ve sonsuz destekleri ile bu noktaya gelmemizi sağlayan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun' a, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Ulus Belediyesi ve diğer özel/kamu kurumlarına ve işyeri uygulama eğitimi sürecini her gün yüksek hassasiyetle takip eden akademik ve idari mesai arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

  • Ulus Şehit Erkan Yalçın Anadolu Lisesi Öğrencileri Meslek Yüksekokulumuzu Ziyaret Etti.

  • Ulus Meslek Yüksekokulu TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Proje Başvurularında Tam Not Aldı!

  • Meslek Yüksekokulumuz 2024 yılı Akademik Kurul Toplantısı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'un başkanlığında gerçekleştirildi.

  • Birimimiz ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle "Ulusal Staj Programı Bilgilendirme Toplantısı" Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda 2023 Yılı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda ‘KPSS ve Kamuda Kariyer’ Konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Düzenlendi.

  • Birimimizde İhtisaslaşma Alanına Yönelik Eğitim Düzenlendi.

  • Ulus Meslek Yüksekokulumuzda Görev Değişimleri Gerçekleştirildi.

  • TÜBİTAK 2209-A Programı kapsamında 2022/2 ve 2023/1 döneminde projeleri kabul edilen öğrenci ve danışman hocalarına başarı ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

  • Birimimizde Akademik Teşvik Başvuruları Eğitimi Düzenlendi.