image/svg+xml
image/svg+xml

Ulus Meslek Yüksekokulu TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Proje Başvurularında Tam Not Aldı!

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023/2 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı. Ulus Meslek Yüksekokulu (Ulus MYO) öğrencileri, Tübitak 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programındaki başvurularında büyük bir başarı elde etti. "Sürdürülebilir gelişme ve Proje Kültürünü Tüm Ekosisteme Yayma" hedefleriyle çalışmalarını sürdüren Ulus MYO, TÜBİTAK 2209-A 2023 yılı 7 proje sunduğu 2. çağrı döneminde, 7 başvurusu da desteklenmeye layık görüldü.

Ulus Meslek Yüksekokulu, 6 dönemdir projeleri ile başarısını sürdürüyor

Proje kültürünün yaygınlık kazanması için belli aralıklarla ‘Proje Hazırlama ve Yönetme’ eğitimlerinin verildiği Ulus MYO da her dönem kabul edilen proje sayısıyla sürdürülebilir bir gelişim gösteriliyor.

Bu doğrultuda “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında  2021/1 dönemi 1,  2021/2 dönemi 3, 2022/1 dönemi 5, 2022/2 dönemi 4, 2023/1 dönemi 3 ve 2023/2 dönemi 7 olmak üzere toplamda 23 projesi desteğe layık görüldü.

Proje kararlılığını sürdüren Ulus MYO'nun son dönem istatistikleri öne çıktı.

Öğrenimlerine devam eden 110 öğrenci ve 12 Öğretim elemanın bulunduğu Yüksekokulda, öğretim elemanı başına düşen proje sayısı 0,58 ve aktif öğrenci başına düşen proje sayısı ise 0,06 olarak dikkat çekti.

BARÜ, Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, bu etkili başarıya ilişkin, "Ulus Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin Tübitak 2209-A Öğrenci Proje başvurularında elde ettiği bu muazzam sonuç beni son derece gururlandırdı. Öğrencilerimizin gösterdiği azim ve başarı takdire şayan. Bu başarı, yüksekokulumuzun kalitesini ve öğrencilerimizin potansiyelini bir kez daha kanıtlamıştır,‘Tribünde değil odağında ol’ sloganıyla gurur duyulacak bir gelişim sergilediklerini aktaran Rektör Uzun, “Fikirden ürüne, üründen katma değere dönüşen bir yapıda nitelikli bireyler yetiştirmenin gayretindeyiz. Bu uğurda heyecanımızı sürekli canlı tutuyor, gençlerimizin öz potansiyeline güveniyoruz" dedi.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman Güner ise şu ifadelerle duygularını dile getirdi: "Öğrencilerimizin projeleriyle gösterdikleri yaratıcılık ve bilimsel yaklaşım geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Bu başarı, yüksekokulumuzun vizyonunu daha da güçlendirecek ve öğrencilerimize ilham kaynağı olacaktır." ifadelerini kullandı.

  • Ulus Şehit Erkan Yalçın Anadolu Lisesi Öğrencileri Meslek Yüksekokulumuzu Ziyaret Etti.

  • Ulus Meslek Yüksekokulu TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Proje Başvurularında Tam Not Aldı!

  • Meslek Yüksekokulumuz 2024 yılı Akademik Kurul Toplantısı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'un başkanlığında gerçekleştirildi.

  • Birimimiz ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle "Ulusal Staj Programı Bilgilendirme Toplantısı" Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda 2023 Yılı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda ‘KPSS ve Kamuda Kariyer’ Konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Düzenlendi.

  • Birimimizde İhtisaslaşma Alanına Yönelik Eğitim Düzenlendi.

  • Ulus Meslek Yüksekokulumuzda Görev Değişimleri Gerçekleştirildi.

  • TÜBİTAK 2209-A Programı kapsamında 2022/2 ve 2023/1 döneminde projeleri kabul edilen öğrenci ve danışman hocalarına başarı ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

  • Birimimizde Akademik Teşvik Başvuruları Eğitimi Düzenlendi.