Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) Kapsamında Birimimiz Ziyaret Edildi.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında Birimimize düzenlenen saha ziyaretleri tamamlandı. Bartın Üniversitesinin (BARÜ) tüm bileşenleriyle birlikte “Kalite ve Sürekli İyileştirme” anlayışıyla gerçekleştirdiği çalışmaların Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Ölçütleri (KDDAÖ) kapsamında değerlendirildiği ziyaretlerde Birimimiz yönetimi, öğretim elemanları ve öğrencilerle yüz yüze görüşmeler yapıldı.

Birimimizde gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Değerlendirme Takımı, eğitim-öğretim yapısı, araştırma-geliştirme yetenekleri, kurumsal yönetişim sistemi ve toplumsal fayda perspektifinde detaylı incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Metin Bedir, Fakülte Sekreteri Ramazan Şener ve Öğrenci Temsilcisi Yasin Tutum'un da aralarında bulunduğu bir heyetle gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde birimin genel performansı ve kalite standartları değerlendirildi.

Saha ziyaretlerinin tamamlanmasının ardından birim yöneticileri ile yapılan toplantıda konuşan YÖKAK temsilcisi Prof. Dr. Metin Bedir, "Bugün burada, Meslek Yüksekokulunuz öğrencileri, idari ve akademik insan kaynağında kalite farkındalığı ve yapılan her uygulamada kalite kültürünün yaygınlaştığını gözlemledik. Yüksekokulda kalite kültürünün iyi uygulama örnekleri ile bütünleşmesi oldukça sevindirici bir durum" dedi. Ulus Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman Güner ise yaptığı açıklamada, "Bu başarı, kurum olarak gösterdiğimiz çabanın ve kalite odaklı yaklaşımımızın bir yansımasıdır. Yükseköğretimde kalite standartlarına uygun bir eğitim sunma konusundaki kararlılığımızı ve gayretimizi sürdüreceğiz. Kalitenin bir iş olmadığını, aksine başarıya giden bir yolculuk olduğunu ifade eden ve bu yolculukta her daim bizlere destek olan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun'a, birimimizde bu kültürün oluşabilmesi için emekleri için Öğr. Gör. Hatice Karalı ve Öğr. Gör. Ayşenur Açıkel başta olmak üzere, tüm akademik ve idari insan kaynağımıza ve tabii ki kıymetli öğrencilerimize teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

• TÜBİTAK 2209-A Programı kapsamında 2022/2 ve 2023/1 döneminde projeleri kabul edilen öğrenci ve danışman hocalarına başarı ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

• Birimimizde Akademik Teşvik Başvuruları Eğitimi Düzenlendi.