image/svg+xml
image/svg+xml

Yüksekokulumuz Mesleki Söyleşiler Etkinlikleri Devam Ediyor

Ulus Meslek Yüksekokulu tarafından alanında uzman kişilerin öğrenciler ile buluşturulduğu "Mesleki Söyleşiler" etkinliklerinden bir diğeri Ulus İlçe Tapu Müdürü Sn. Gülcan Durucan Özdemir'in katılımı ile gerçekleştirildi.


Yüksekokulumuzda düzenlenen Mesleki Söyleşiler etkinliklerinin dördüncüsü "Tecrübede 173 Yıl Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü" konu başlığı ile gerçekleştirildi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün tarihi, misyonu ve gelecek hedefleri konularının ele alındığı söyleşi öncesi söz alan Ulus Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kadri Akçalı, "173 yıllık koca bir çınar olan ve Ülkemizin güzide kurumlarından biri olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüzün geçmişten günümüze geçirdiği süreç ve değişimleri bizlere aktarmak için aramızda olan Ulus İlçe Tapu Müdürümüz Sn. Gülcan Durucan Özdemir ve mesai arkadaşlarına öncelikle bizleri kırmayarak Yüksekokulumuza geldikleri için teşekkür ediyorum. Her daim öğrencilerimizin Yüksekokulumuzda aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimleri bu tarz etkinlikler ile desteklerken gelecekte görev almayı çok istedikleri Ülkemizin kurumları ile buluşmalarını sağlıyoruz, bu sayede mesleki gelişimlerinin başında olan öğrencilerimizin birinci ağızdan tecrübeleri alma ve geleceğe daha motive bir şekilde hazırlanmaları bizleri mutlu etmekte. Bu vesile ile bize ve öğrencilerimize her türlü desteği veren başta Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Orhan Uzun ve Üniversitemizin değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Düzenlenen söyleşi ile öğrencilere Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 21 Mayıs 1847 tarihli kuruluşundan bu güne süren tarihsel sürecini anlatan Durucan Özdemir, "Defter-i Amire Kalemi olarak tarihsel sürecine başlayan ve bugün ülkemizin her köşesinde görevini sürdüren kurumumuz günümüz ihtiyaçlarını ve teknolojilerini en etkin şekilde değerlendirerek vatandaşlarımızın hizmetindedir. Kurum olarak belirlediğimiz kalite politikaları ve kalite yönetim süreçleri ile her geçen gün kendini yenileyen, geliştiren yapımız sayesinde vatandaşlarımıza sorunsuz ve hızlı hizmet vermenin haklı gururunu yaşıyoruz" dedi. Konuşmalarına Tapu ve Kadastro genel Müdürlüğünün teşkilat yapısı ve verdiği tüm hizmetler hakkında bilgiler vererek devam eden Durucan Özdemir, söyleşinin devamında öğrenciler tarafından sorulan sorulara da cevap verdi.

Söyleşi katılımcılara verilen teşekkür belgeleri ve plaketler ile son buldu.