image/svg+xml
image/svg+xml

3. Uluslararası ve 18. Ulusal Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi Gerçekleştirildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ev sahipliğinde, Ulus Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü tarafından 1-2 Kasım tarihlerinde düzenlenen 3. Uluslararası ve 18. Ulusal Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi, “Büro Yönetiminde Yeni İş Modelleri ve Sürdürülebilirlik” temasıyla bilim insanları ve meslek mensuplarını bir araya getirdi.

2000 yılından beri farklı üniversitelerce gerçekleştirilen Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi (BÜROKON), bu yıl BARÜ'de gerçekleştirildi. İki gün süren etkinlikte bilimsel ve sosyal programlar ile 20 farklı üniversiteden gelen bilim insanları ve sektör temsilcileri katıldı. Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından BARÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim elemanlarının gerçekleştirdiği müzik dinletisiyle başladı.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, açılış konuşmasında şunları belirtti: “Ulus Meslek Yüksekokulumuzun katkılarıyla ev sahipliği yaptığımız bu kongrede, günümüz iş dünyasını yakından ilgilendiren yeni iş modelleri ve sürdürülebilirlik kavramları ele alınacak. Hem sektör temsilcileri hem de farklı üniversitelerden bilim insanlarının bilgi ve deneyimlerini paylaşacakları bu platformda önemli konular tartışılacak. Kongrenin düzenlenmesindeki emekleri için Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Şükrü Teoman Güner ile tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum.”

Ulus Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman Güner, kongreye dair bilgi verirken, “Ulus Meslek Yüksekokulu olarak, hem idari hem de akademik insan kaynağımızla üniversitemizin gelişimine katkıda bulunmaya gayret ediyoruz. Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Programımız, öğrencilerimizi yenilikçi iş modelleri ve modern ofis yönetimi uygulamalarıyla sektörde fark yaratacak yetkinliklere hazırlamaktadır. Kongreye ev sahipliği yapmamıza yönelik destekleri için Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, BARÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü tarafından “Köprü II” temasıyla hazırlanan karma resim sergisi ziyaretçilere açıldı. Serginin gezilmesinin ardından kongrenin açılış paneli gerçekleştirildi. “Büro Yönetiminde Yeni İş Modelleri ve Sürdürülebilirlik” konulu panelin moderatörlüğünü Anadolu Üniversitesi'nden Doç. Dr. Nuran Öztürk Başpınar yaptı. Panelde, emekli Öğr. Üyesi ve yazar Gülbin Goral, “Çağdaş ve Bilimsel Sekreterlik”, Karabük Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Hatice Uzun, “İş Hayatında Sürdürülebilirliğin Rolü”, Doğan Holding CEO Asistanı ve Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Menekşe Ahbab, “Yönetici Asistanlığı ve Geleceğin Verimlilik Projeksiyonu: Teknolojinin Rolü”, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve yazar Şebnem Toker, “Dijital Dönüşüm: Yönetici Asistanlığında Yeni Ufuklar” başlıklarında sunumlar yaptı.

Panelin ardından, bilim insanları tarafından yeni iş modelleri, sürdürülebilirlik, yapay zeka, dijitalleşme ve örgütsel davranış gibi güncel konular hakkında bildiriler sunuldu. Her bildirinin ardından gerçekleştirilen soru-cevap oturumları, Büro Yönetimi ve Sekreterlik alanına önemli katkılar sağladı. Katılımcılara katılım belgeleri takdim edilerek kongrenin ilk günü tamamlandı.

Kongrenin ikinci günü, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tutar tarafından “TÜBİTAK Projesi Yazmanın İncelikleri” konulu bir atölye düzenlendi. Prof. Dr. Orhan Uzun’un katıldığı atölyede, proje geliştirme sürecinin önemi vurgulandı. TÜBİTAK projelerinin, akademik çalışmalara sağladığı desteklerin yanı sıra araştırmacılara yenilikçi çözümler üretme fırsatı sunduğu belirtildi. Prof. Dr. Tutar, proje yazma zorluklarına değinerek, sabır ve azimle başarıya ulaşmanın mümkün olduğunu ifade etti. Ayrıca, iyi bir planlama ve sürekli geri bildirim mekanizmasının önemine dikkat çekti. Katılımcılar, atölyede projelerinin sosyal etkileri ve bilimsel katkıları hakkında bilgi paylaşımında bulunarak, deneyimlerini aktardılar.

Atölye programının ardından kongrenin kapanış paneli gerçekleştirildi. Kapanış panelinin moderatörlüğünü BAİBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Altınöz yaptı. Panelde, TBMM Milletvekili Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mehmet Altınkaynak “TBMM’de Büro Yönetimi ve Sekreterlik Mesleği”, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Öğr. Gör. Cumhur Erdönmez “Meslek Yüksekokulları ve Sektör Açısından 3+1 Eğitim Modelinin Değerlendirilmesi”, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Umut Üzmez “Meslek Yüksekokullarında Kalite ve Akreditasyon Süreçleri” ve Bartın Üniversitesi Personel Daire Başkanı Turgay Delialioğlu “Yönetici Vizyonu” konularında sunumlar yaptı.

Kapanış panelinin sonunda, kongrenin değerlendirme ve sonuç bildirisi Kongre Dönem Eş Başkanı Öğr. Gör. Ayşenur Açıkel tarafından yapıldı. Sonuç bildirisinde, kabul edilen ve sunulan bildiriler arasından belirlenen “En İyi Bildiri Ödülü” alan bildiriler açıklandı ve ödülleri, kazanan yazarlara takdim edildi.

Kongrenin sürdürülebilirliğini sağlamak ve gelecek dönemde kongreye ev sahipliği yapacak üniversitenin belirlenmesi için bilgi alışverişinde bulunuldu. Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongre Bayrağı, Afyon Kocatepe Üniversitesinin Öğretim Elemanlarına teslim edildi. Bilimsel programın tamamlanmasının ardından, BÜROKON, Bartın’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı gezilerle sona erdi.

Haber: Öğr. Gör. Ayşenur Açıkel  Video ve Fotoğraf: Beyza Tanrıkulu
Birim Bilgi İşlem ve WEB Komisyonu

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Büyük Katılımla Gerçekleştirildi.

  • 3. Uluslararası ve 18. Ulusal Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi Gerçekleştirildi.

  • BARÜ 7. Uluslararası AR-GE Proje Pazarında Meslek Yüksekokulumuzdan 2 Proje

  • Bartın Üniversitesi Ulus Meslek Yüksekokulu'nda Kalite Kültürü Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Birimimiz ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle "Oryantasyon Eğitimi" Gerçekleştirildi.

  • Ulus Meslek Yüksekokulu’nda TÜBİTAK 2209-A/B Öğrenci Projeleri Etkinliği Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi.

  • Oryantasyon Eğitimleri İle Ulus Meslek Yüksekokulumuz Yeni Döneme Hazır.

  • Ulus Meslek Yüksekokulu'nda 2024 Yılı I. Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • BARÜ' de gerçekleştirilecek olan 'Büro Yönetiminde Yeni İş Modelleri ve Sürdürülebilirlik' temalı kongre TÜBİTAK desteğiyle hayata geçiyor