image/svg+xml
image/svg+xml

Yüksekokulumuzda 1 yeni program daha açıldı

Üniversitemiz tarafından Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) yapılan başvuru sonucunda Yüksekokulumuz bünyesinde 1 yeni programın açılması uygun görüldü.


Üniversitemiz Ulus meslek Yüksekokulumuz (Ulus MYO) bünyesinde Tapu ve Kadastro Programı açıldı. Yeni açılan programımızın akademik kadronun tamamlanmasının ardından öğrenci alımına başlaması hedefleniyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, iç ve dış paydaşların görüşleri alınarak hazırlanan "Bartın Üniversitesi 2019-2023 Stratejik Planı" kapsamında hedefler koyduklarını belirterek “İnanıyorum ki bu hedefleri hep birlikte başaracak, Bartın Üniversitesi’nin her geçen yıl bölgemizin ve ülkemizin geleceğine değer katarak büyümesini sağlayacağız.” dedi.

Bölgenin ve sektörün meslek elemanı ihtiyaçları gözetilerek yeni programlar açıldığını kaydeden Rektör Uzun, “Öncelikle bölgemizin ve ülkemizin meslek elemanı ihtiyacı göz önünde bulundurarak açtığımız Tapu Kadastro Programı'nda oluşturacağımız güçlü akademik kadromuzla nitelikli mezunlar yetiştirme gayretindeyiz. Bu düşüncelerle her zaman desteğini yanımızda hissettiğimiz başta YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç olmak üzere tüm YÖK Üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Yüksekokulumuz Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kadri Akçalı, "Başta yeni programımızın açılması için uygun görüş belirten YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç olmak üzere tüm YÖK Üyelerimize ve Üniversitemiz Sayın Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile tüm Üniversitemiz Yönetimine destekleri için teşekkür ediyorum." dedi.

Üniversitemiz 2019-2023 Stratejik Planı hedefleri kapsamında çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Akçalı, " Tapu ve Kadastro programının amacı özellikle tapu sicillerinin tutulmasına ilişkin temel kurallar ile tapu sicilinin oluşturulmasını amaçlayan ve Harita-Tapu-Kadastro alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlilikleri kazanmış, Tapu Kadastro Teknikeri ünvanı ile çalışabilecek nitelikli insan gücü yetiştirmektir. Programdan başarı ile mezun olan öğrenciler, ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile fakültelerin Geomatik Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Kamu Yönetimi ve Tapu Kadastro lisans programlarına devam edebildikleri gibi; almış oldukları eğitime paralel olarak Tapu Sicil Müdürlüklerinde, Kadastro Müdürlüklerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve diğer Bakanlıklarda, Belediyelerin İmar, Fen İşleri, Altyapı vb. Müdürlükleri, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, İller Bankası, DSİ, T.C. Karayolları ve Devlet Demiryolları gibi çeşitli kamu kuruluşlarının yanı sıra harita ve inşaat sektöründe hizmet veren özel müteahhitlik büro ve şirketlerinde ve emlak değerleme şirketlerinde de çalışabilirler." diye konuştu.