image/svg+xml
image/svg+xml

Yüksekokulumuzda "Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve Sürdürülebilir Şehirler " konulu etkinlik düzenlendi.

Yüksekokulumuzda, Toplumsal ve Kültürel Faaliyetler Komisyonunca düzenlenen ve Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümünde görev yapan Öğr. Gör. Hatice KARALI ve Öğr. Gör. Nurçin SEYMEN AKSU  tarafından "Kalkınma Amaçları ve Sürdürülebilir Şehirler" konulu etkinlik çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Bu Dünya Hepimizin...

Etkinlik kapsamında, ilk bölümde sürdürülebilirlik nedir, sürdürülebilir kalkınma amaçları, önemi ve sürdürülebilir kalkınma için neler yapabiliriz konu başlıklarında sunumunu gerçekleştiren Öğr. Gör. Hatice KARALI: "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH), 2030 yılına kadar dünya genelinde yoksulluğu sona erdirmeyi, açlığı sonlandırmayı, eşitsizliği azaltmayı, temiz su ve sanitasyonu sağlamayı, iklim eylemi almayı ve yaşam karasal ve deniz ekosistemlerini korumayı hedefliyor. Bu hedeflerin başarılması, sürdürülebilir bir dünya için kapsamlı bir çaba gerektiriyor. Sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve şehir planlaması, global düzeyde bir işbirliği gerektiriyor. Yerel yönetimler, özel sektör ve sivil toplum, bu hedeflere ulaşmak için birlikte çalışmalı ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru adımlar atmalıdır. Unutulmamalıdır ki, bugün alınan kararlar, gelecek nesillerin yaşam kalitesini belirleyecektir." ifadelerini kullandı.

Sürdürülebilir Şehirler ve Toplumlar Yolunda Kararlı Adımlar Atılmalı.

Etkinliğin  ikinci bölümünde sürdürülebilirliğin çevresel, ekonomik ve sosyal etkilerine ve sürdürülebilir şehirler için önemine vurgu yapan Öğr. Gör. Nurçin SEYMEN AKSU: "Dünya genelinde şehirler, sürdürülebilirlik ilkesine odaklanarak daha yeşil, verimli ve yaşanabilir bir gelecek inşa etmek adına önemli adımlar atıyor. Enerji verimliliği, çevre dostu altyapı projeleri, toplu taşımanın teşvik edilmesi gibi faktörlere vurgu yaparak, birçok şehir çevresel etkileri en aza indirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda, sosyal adaleti gözeterek eğitim, sağlık hizmetleri ve konut gibi temel ihtiyaçlara erişimi artırmayı amaçlıyor. Bu sürdürülebilir kalkınma çabaları, yerel yönetimlerin, özel sektörün ve sivil toplumun işbirliği ile güçleniyor. Sürdürülebilir şehirler ve toplumlar, bugün alınan kararların yarının yaşam kalitesini belirleyeceği bilinciyle, kararlı bir şekilde ilerliyor." dedi.

Etkinliğin sonunda söz alan Ulus Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman GÜNER: “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Sürdürülebilir Şehirler, Dünyamızın sınırlı kaynaklarıyla dengede kalarak ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirliği bir araya getirerek, gelecek nesillere daha adil, sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya bırakma amacını taşıyan kilit stratejilerdir. Bu bağlamda, Sayın Hocalarımızın aktardığı önemli bilgiler ve kıymetli katkılarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Etkinlik, Doç. Dr. Şükrü Teoman GÜNER tarafından teşekkür belgesi takdim edilerek oturum sonlandırıldı.

  • Ulus Şehit Erkan Yalçın Anadolu Lisesi Öğrencileri Meslek Yüksekokulumuzu Ziyaret Etti.

  • Ulus Meslek Yüksekokulu TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Proje Başvurularında Tam Not Aldı!

  • Meslek Yüksekokulumuz 2024 yılı Akademik Kurul Toplantısı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'un başkanlığında gerçekleştirildi.

  • Birimimiz ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle "Ulusal Staj Programı Bilgilendirme Toplantısı" Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda 2023 Yılı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • Meslek Yüksekokulumuzda ‘KPSS ve Kamuda Kariyer’ Konulu Mesleki Söyleşiler Etkinliği Düzenlendi.

  • Birimimizde İhtisaslaşma Alanına Yönelik Eğitim Düzenlendi.

  • Ulus Meslek Yüksekokulumuzda Görev Değişimleri Gerçekleştirildi.

  • TÜBİTAK 2209-A Programı kapsamında 2022/2 ve 2023/1 döneminde projeleri kabul edilen öğrenci ve danışman hocalarına başarı ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

  • Birimimizde Akademik Teşvik Başvuruları Eğitimi Düzenlendi.